Dag 2

Na de hevige onweersbuien van deze nacht stonden we allen om 8u paraat om voor een eerste keer te gaan lopen / zwemmen. Het was een verkennende looptocht waar we aan het zoeken waren naar een stukje vlakke weg (die we natuurlijk niet vonden ☹), dus zal het afzien worden om telkens de bergen op lege maag te gaan beklimmen. De zwemploeg trok op dit vroege uur al in het water om de spieren los te maken. Na het lopen werd er nog gestretcht om vervolgens te gaan ontbijten. Omdat door de hevige regen er nog water in de tent aanwezig was, zijn we op het pad gaan zitten om de cornflakes naar binnen te werken. Om 10u was het onze eerste keer met de hele groep op het water, dit voor een verkennende vaartocht. Het instappen is hier voor de meeste niet zo gemakkelijk want er zijn geen steigers aanwezig, zo hadden we ook al snel onze eerste zwemmers… Toen iedereen fatsoenlijk ingestapt was, zijn we met z’n allen rustig gaan paddelen. Het meer is echt indrukwekkend en we kijken er naar uit om ons de volgende dagen helemaal te geven op dit fantastische water. Dit maakt het trainen dan ook zo veel leuker!

Na de verkennende tocht hebben we onze zwembroeken / bikini’s aangetrokken om te gaan zwemmen, maar hier was niet veel tijd voor want de soep stond alweer op ons te wachten. Na de soep werd er tijd gemaakt voor platte rust waarbij we een half uurtje onze ogen dicht hebben gedaan. Daarna zijn we weer zo snel mogelijk naar het water getrokken om opnieuw in het meer te gaan plonsen, ons bleke vel wat kleur te geven en het 4-uurtje binnen te werken.

Om 16u zijn we opnieuw het water opgegaan voor een eerste serieuze vaartraining, die we met veel plezier (nu nog wel) hebben afgewerkt. Als avondmaal heeft de kookploeg ons voorzien van rijst met kip en currysaus, dit was heel lekker waarvoor dank! Er was vandaag geen avondactiviteit voorzien maar er werd stevig gekaart, junglespeed gespeeld en nog veel meer! We vervelen ons dus zeker niet op deze mooie locatie! Vandaag waren de weergoden ons goed gezind en hopelijk is dit een voorteken voor de rest van het kamp en kunnen we dit mooie weer vasthouden!

 

Verslag afkomstig van:

Anne & Baud

Deze diashow vereist JavaScript.