Dag 10

De laatste volledige dag begon zoals elke andere, de invaliden doken het water in en de rest ging een looptraining tegemoet. Hierna volgde er een stevig ontbijt met brood, cornflakes of havermout (voor de echte beren!). Toen dit was opgepeuzeld, was het tijd voor een rustgevende r1/r2 training. Deze was zeer welkom want onze armpjes begonnen de voorbije trainingen toch wel te voelen. Als middagmaal stonden er heerlijke croque monsieurs (deze keer zonder korstjes 😀 ) op ons te wachten, met wat komkommer en tomaten om het een beetje gezonder te maken. Vervolgens kregen we een dik halfuur verdiende platte rust. Hierna was het tijd voor actie want er moest van alles gebeuren! Valiezen maken, koelkasten uitkuisen, een grote afwas doen, éen van de grote tenten neerhalen,… Er leek geen einde aan te komen. Vervolgens was het AL tijd voor de allerlaatste training van het kamp, een zware sprint training (kwestie van het af te leren 😉 ). Zij die dachten dat het zwaarste werk er op zat, kwamen van een kale reis terug. Nadat iedereen van het water was, werden er weer een hoop taken verdeeld en ondertussen werd de laatste maaltijd (Wraps!) bereid door Bart en zijn kookploeg. Aangezien we morgen vroeg moeten opstaan, werden er deze avond al een deel tenten opgeruimd zodat we straks minder werk hebben en vlugger kunnen vertrekken. Enkele tenten zullen dus overbevolkt zijn vannacht, lekker gezellig :D. Tegen half elf was eindelijk alles ingeladen en de remorken buiten de poort gereden. iedereen kroop zijn bedje in om te genieten van een korte (maar noodzakelijke) nachtrust.

Jan & Neel