Dag 2

Dag 2 begon met zoals andere jaren het eerste ochtendloopje. Iedereen was verplicht om te gaan lopen omdat het de eerste keer was. Enkel Sander Janssen en Jana Verduyckt mochten wegens medische redenen gaan zwemmen in het meer. Voor sommigen was het even terug wennen maar het is toch allemaal gelukt. Toen we terug kwamen, waren Neel en Roos al vollebak bezig met het klaarzetten van het ontbijt. Terwijl Roos het brood aan het snijden was, bereidde Neel de havermout. Eenmaal aan de tent konden we meteen beginnen met eten. Na het eten kregen we de standaard uitleg (training, afwasploeg en kookploeg voor ’s middags) en konden we dus beginnen met ons klaar te maken voor de eerste vaartraining van dit trainingskamp. Dit was een rustige R1 training om het water te verkennen. Na de vaartraining was het tijd voor een plons in ‘die’ water. Tijdens het zwemmen begonnen Joris en William aan het bereiden van het middagmaal. Het middageten bestond uit e sneke brood, e lapke kèès, e lapke hesp en nog e sneke brood (eigenlijk croque monsieur). Na het middageten stond de platte rust op de planning. Daarna legde Bieke haar nieuw spel uit, wat heel het kamp duurt, hierbij moet iedereen een ei verstoppen en via een gekregen kaartje iemand anders zijn ei kapot maken. Na de platte rust stond er een pittige R2 training op het menu. Met verzuurde armen konden we gelukkig na de training nog een frisse duik pakken. Joris en William waren apart gaan trainen zodat ze ons avondeten ook nu al konden klaarmaken. Het avondeten bestond uit e bitteke riest, wa hin en e currysauske (rijst met kip en currysaus). Na het avondeten gingen sommige al zoeken naar enkele eieren en met succes want Sander Jannis, Jana Verduyckt, Brent, Bjorn, Bieke en over enkele minuten Anne zullen hun eieren niet meer kunnen gebruiken. Nu gaan we even volleyballen op een nabij gelegen volleybalveld. Houdoe!

Lennert x Tuur