Dag 4

Another day in paradise….

Met de halve rustdag in ons achterhoofd begonnen we met meer motivatie dan anders aan onze dagdagelijkse ochtendtraining. Zowel de lopers als de zwemmers kwamen na 20 minuutjes volle doemp terug om ontbijt binnen te smikkelen. Aangezien de namiddagtraining wegviel stond er in de voormiddag een extra zware training op het schema. Gelukkig konden we nog genieten van het zonnetje om hierna verwend te worden met verloren brood in de middag. De afwas werd traditiegetrouw weer meteen gedaan. Veel handen maakten licht werk en daardoor konden we al snel vertrekken naar onze namiddagactiviteit. Al enkele dagen hadden we de ijsberg aan de overkant van het meer in het vizier samen met de glijbaan die hierbij hoort. Toen ons werd verteld dat we hier naartoe zouden gaan in de namiddag waren we ook allemaal heel enthousiast. Met de boot of al zwemmend (750m was voor Nick en William piece of cake) vertrokken we richting de overkant terwijl de tassen en spullen werden gebracht door onze topchauffeurs van dienst (Bjeurn en Ruby x). Eenmaal genesteld aan de overkant kon de waterpret beginnen alsook de zon was NOG van de partij. Al snel begon het te regenen waardoor het terrein al begon leeg te stromen maar de regen stoorde ons niet om te stoppen met volleybal of frisbee, zelfs in het water beperkte de regen de pret niet. Soms kwam de zon nog eens piepen en na het ravotten viel ons oog toch op het bijhorende terrasje, waar we lekkere ijsjes konden eten en een verfrissende drankje consumeren. Hier kwam het zakgeld toch goed van pas, dankjewel ouders ?. Na de leuke namiddag vertrokken er al enkelen naar de overkant om voorbereidingen te treffen voor het avondeten. Het werd al snel duidelijk dat het weer was omgeslagen en dat er wat meer golfjes kwamen piepen dan we gewoon waren. Ons evenwicht werd duidelijk op de proef gesteld maar met wat hulp van buitenaf bereikten we allemaal ons thuisfront, de ene al iets vlotter dan de andere. Ondertussen was de kookploeg gereed en konden we allemaal onze spinaziepuree met fishsticks binnenbuffelen. Na deze toch stiekem wel vermoeiende dag werd de beslissing genomen om het avondspel van Carlijn een dagje (of 2) uit te stellen en werd de beamer gereed gemaakt voor een gezellig filmavondje (Detective Pikachu viel zeker in de smaak). Doordat we wat later hadden gegeten dan gewoonlijk werd de jongste garde van de afwasploeg gespaard en werd hun taak overgenomen door Chinese vrijwilligers. Hierdoor kon de film al worden opgezet terwijl de afwas nog werd gedaan. Na de film was voor bijna iedereen de kaars uit en kropen we al snel onze nest in. De volgende ochtend stonden er namelijk weer drie trainingen op het programma.

Update bij  het eierenspel:

Aangezien Jobbe zijn verstopplaats werd verplaatst, kon Marie haar slag slaan.

Na een zeer lange zoektocht, vond Leen het ei van Piet bij de theezakjes. Nochtans vreemd dat het zo lang duurde, ze is namelijk de enige die thee drinkt.

Dikke smakkerds

 Jana, Marie, Amber VB