Dag 5

Deze morgen zijn we weer om kwart voor acht opgestaan om te gaan lopen. De zwemploeg wordt elke dag groter en groter, zou dit aan de zware looptraining liggen? Toen we terug kwamen had Roos heerlijke havermout gemaakt (we hebben alleszins geen klachten gehoord tot nu toe, maar naar het schijnt was die van Jan lekkerder). Net voor het ontbijt zijn er nog veel mensen gaan afkoelen in het water, de temperaturen lopen alweer snel hoog op vandaag.

Net voor de vaartraining zijn er weer een aantal eieren gesneuveld. De slachtoffers zijn: Amber Jannis en Lennert. Op het schema voor de vaartraining stonden sprintjes, iedereen kwam uitgeput van het water. Tijdens de vaartraining zijn Jan en William naar de winkel geweest. Zij hadden tomatensoep met balletjes gemaakt. Na deze 18 liter soep en 2,5 kilo gehakt zat iedereen zijn buikje heerlijk vol.

Met dit volle buikje ging iedereen in de schaduw liggen voor de platte rust. Één uur later neemt iedereen een deugddoende plons in het water. Sommige onder ons werden niet goed wakker en zijn pas veel later opgestaan, we noemen geen namen hè Neel! 😉

Tijdens het verfrissende plonsje kwam het kind naar boven bij Piet Broekx. Hij waande zich de koning van de gele band, en wou zijn onderdanen bevelen toe roepen. Zijn onderdanen, Hidde, Brent, Lucas en Jobbe, vonden dit ongepast en kwamen in opstand. De onderdanen smeedden een plannetje om de koning het water in te gooien en zijn troon af te pakken. Na anderhalf uur proberen lukte dit uiteindelijk, dankzij de pas gerekruteerde onderdaan Jens. Hierna vierde de onderdanen feest!

(Versie van Piet: Ik wou een toeziend oog zijn voor de kleintjes die lekker aan het spelen waren in het water. Hierna probeerden de pestkoppen mij erin te duwen en mijn band af te pakken. En ik had er dit trainingskamp nog helemaal niet op gemogen ☹ Maar, het duurde wel anderhalf uur voor ze me te pakken hadden. En ik heb afgegeven uit medelijden. )

Nadat de laatste wakker zijn geworden begon de wind hevig op te spelen, de wolken donker te worden en de druppels naar beneden te komen. De leiding besloot om er geen herhaling van gisteren van te maken, en een alternatieve training te voorzien. Iedereen kon kiezen tussen twee trainingen, een wandeling naar watervallen of een conditietraining van de topatleet Piet.

Hidde, Amber Jannis, Sander Jannis, Anne, Ruben, Liene, Jonas, Jobbe, Bieke, Dries en Leen hebben zich aangemeld voor de conditietraining. De trainer Piet liet de oefeningen makkelijker lijken dan dat ze waren. Iedereen was af aan het zien. Het enige nadeel aan deze training was dat Jonas teveel scheten liet in de grote tent. Na deze trainingen hebben we allemaal een dikke sixpack.

De wandeling was leuk, er waren drie watervallen. Ze waren meer dan 21 meter hoog. Jan wist heel wat weetjes te vertellen en ondervroeg er ons constant over. We wandelden over zeer steile en smalle paden. Het rondje duurde ongeveer een uur, de heenweg ging trager dan de terugweg. De busjes stonden geparkeerd op een steile helling, en om weg te geraken was dit niet zo simpel. Het busje van Bjorn hebben we moeten duwen om boven te geraken, zo steil was het!

Eenmaal terug op de campingplaats hadden Joris en William heerlijke roncanoedels gemaakt. Met lekker gemarineerd dik spek. Iedereen was stil tijdens het eten, behalve William. Die was een plannetje aan het bekokstoven om zijn ei op Ei-nar te gooien. Na een paar keer achter Einar door te lopen klutste hij zijn ei boven op het hoofd van Einar, hij leek wel een spiegelei.

Na het avondmaal werd er wat bijgepraat over de laatste twee dagen. De senioren mannen zijn even gaan volleyballen, terwijl de rest het spelletje Kubb aan het spelen was.

De verslaafde atleten (Jan, Dries en Piet) zijn nog een rondje gaan paddelen op het meer. Ze konden toch zomaar geen training overslaan zeker?

En voilà, nu zitten wij hier een verslagje te maken over vandaag. We poetsen zo meteen onze tanden en gaan slapen.

Slaapwel

Hidde en William

Ps: Mijn ei (dat van William) ligt in de dakgoot boven de tent van Dries, Jan, Joris en Nick. Aan het uiteinde van het gebouw. Stappenplan voor Jorden: Neem een vriendje mee, neem hem in je nek en voel over de rand. Het ei ligt langs ne stront en ne dooie vogel. Mopje 😉