Dag 7

Gisteren werd er gezegd dat we dertig minuten later mochten opstaan, daar was iedereen heel blij mee! Vanochtend was het dan zover, de rustdag waar al een tijdje naar werd uitgekeken.

Brent moest weer speciaal doen en al om half acht uit zijn nestje kruipen, ja Roel het is een vroege vogel.  De rest sliep nog verder tot half negen om daarna een lekker ontbijtje naar binnen te smikkelen. Om tien uur stond iedereen klaar en gepakt bij het busje om te vertrekken naar de Tscheppaschlucht, een mooie wandeling door de natuur van Villach. Tijdens het ritje van 47 minuten waren we weer aan het zeveren via de walkietalkies (talkiewalkies?) en braken we onze hoofden over een reeks nieuwe dilemma’s. Op locatie aangekomen was er een fris briesje te voelen, ideaal om te wandelen! Op dit moment werd er nog een beetje geklaagd over de afwezigheid van de zon. Eenmaal we aan de wandeling begonnen, werd al snel duidelijk dat het een pittig tochtje ging worden en werd de zon al heel wat minder gemist. De kuiten begonnen al vrij rap te branden bij de minder getrainden onder ons. De tocht bestond uit vele ups en downs, bij de ene ging het al wat vlotter dan bij de ander. Één persoon (LS) werd zelfs een stukje gedragen door onze stoere binken Nick en Bjorn. Na een goed uur kwamen we uit bij een mooie waterval waar de gsm’s en fototoestellen al snel werden bovengehaald. Dit was ook het ideale moment voor een groepsfoto te nemen met onze mooie shirtjes. Na de fotoshoot ging het verder bergop langs de mooie rivier totdat we bij een ideale rustplaats uitkwamen waar de rivier wat rustiger stroomde en er een hele berg losse stenen aan de oever lag. DE ideale locatie voor een dikke vette dam te bouwen dus! Dit hadden de jongens natuurlijk ook direct gezien en zij ontpopten zich tot heuse ingenieurs. Met toegepaste sterkteleer, hogere wiskunde en vooral heel veel enthousiasme duurde het niet lang eerdat de loop van rivier volledig was verlegd. Na dit huzarenstukje moesten we nog maar een klein stukje wandelen tot het eindpunt. Hier aangekomen kreeg iedereen een drankje om wat te bekomen en het vochtgehalte terug op peil te brengen. Gelukkig konden we voor de terugweg de bus nemen en waren we na een kwartiertje terug bij het vertrekpunt. Op dit moment was het al 4 uur en was het hoog tijd voor het middageten. Stokbroden, kaas, hesp, tomaat, komkommer, sla en saus werden uit de koelbox gehaald en we maakten ons lekkere smosjes. Tijdens de terugweg had één busje wat last van navigatieproblemen (3 vrouwen vanvoor?) wat resulteerde in een iet of wat bewogen terugrit. Terug op de kampplaats mocht de afwasploeg van deze ochtend het ontbijt afwassen terwijl de kookploeg aan het avondeten begon. Vandaag stond er WAP op het menu, met kaasworsten (jaja het bestaat). Voordat u denkt dat wij uw kroost slecht eten voorschotelen, Jobbe Peels vind het eten zeker niet slechter dan thuis ?.

Vanaf morgen gaat het eierenspel in een hogere versnelling, iedereen moet zijn eitje op een andere plaats verstoppen en het terrein wordt een beetje ingeperkt. Hopelijk morgen dus wat meer updates!

Grts Einar Krugers Alvarez en Jonas Hermans   (Edited by Jan)