Dag 8

Na de rustdag had iedereen weer zin om ‘s ochtends te lopen of te zwemmen. Het zonnetje was vandaag weer van de partij en na 20 minuutjes stond iedereen drijfnat van het zweet. Natuurlijk stond het heerlijke ontbijt weer voor ons klaar. Iedere dag wordt er een beetje meer havermout geconsumeerd, vandaag ging er al 750 g door, maar ons doel is 1 kg!  Deze keer was het Leen die in de potten roerde, geassisteerd door Liene, Jana en Dries. Daarna bereidden we ons voor op de harde training (net zoals Leen haar havermout J). Nog voor de training waren Amber en Leen al uitgeschakeld met het eierspel. Ward had Amber goed te pakken gekregen. In tegenstelling tot Yana die het ei gewoon liet vallen. Na de training had Yana 3 pogingen nodig om het ei van Jorden kapot te maken (het is uiteindelijk gelukt!!!!!). ’s Middags hebben we een lekkere croque monsieur gegeten. Daarna was iedereen toe aan een lekker lang dutje, voor sommigen duurde de platte rust wel 2 uur. Enkelen moesten zelfs worden wakker gemaakt voor de training! De rustdag van gisteren was traditiegetrouw dus weer zwaarder dan een standaard trainingsdag!! Voor de ervaren vaarders stond er ’s middags een pittige R3+ training op het schema en het ging er stevig aan toe. De kleintjes hadden een spelletjestraining waar behendigheid en evenwicht voor een keer belangrijker waren dan snelheid. Lukas, Laurie, Jobbe en Brent namen hierdoor een paar plonsjes in het meer, maar dat zijn ze ondertussen gewoon. Hoewel de zon niet zo fel scheen (en insmeren dus niet per se nodig leek), kwamen er een paar stevig verbrand van het water. Bjorn had zich nochtans ingesmeerd met ‘UV-water’, we weten niet wat het is, maar het helpt alleszins niet tegen verbranden. Vanavond stond er een ondertussen klassiek trainingskampgerecht op het menu: Neelrijst. Deze delicatesse bestaat uit spek, ei, lente-ui en uiteraard rijst, gekookt in bouillon. Nadat we onze buik hadden volgegeten met deze delicatesse begon het helaas te regenen en kropen we de grote tent in om gezellig samen spelletjes te spelen. Aan de tafel van Brent, Jobbe, Hidde, Liene, Dries, Roos en Jan ging het er hevig aan toe met een episch spelletje ‘stronten’.

Weetjes:
Jonas heeft gevochten met Winnie the Pooh.

Er zijn drie nieuwe vuurtorens op het meer (Jorden, Jonas en Bjorn).

Jens heeft een vriendinnetje.

Het kampliedje veeeeeel te veel gedraaid wordt.

Amber kan zodanig goed aftersun insmeren dat er iedere avond een hele rij ‘verbrande’ ruggen klaarstaat

Yana en Jens