Dag 9

De nieuwe dag begon zoals altijd met onze rituele loop\zwemtraining. De jongens aspiranten hadden door de wekker geslapen maar liepen daarna het snelste in de hoop dat ze het goed konden maken. Maar toch moesten ze als straf afwassen 🙁 , wat de afwasploeg van dienst helemaal niet erg vond. Na het stretchen mochten we dan aan het ontbijt beginnen. Nadat iedereen hun buikje vol hadden gegeten met de beste havermout van het kamp (thx Neel) werd het tijdstip van de training meegedeeld: 10.30. Daarna gingen we het water op voor een toch wel pittige vaartraining (R1 R2 R3 voor de kenners ?) Bij de training viel weer op dat Amber Jannis haar inschattingsvermogen niet optimaal is, de tweede reeks ging bij haar beduidend trager dan de eerste ?. Groep 2 en 4 mochten afzien in meerzitters. Na de vaartraining leerde Sander Jannis de klein mannen hoe je een backflip maakt, al lukte het niet bij iedereen even goed.

Aangezien het stilaan tijd is om de restjes op te werken aten we als lunch een lekkere broodmaaltijd. Dit was ook een stukje gezonder dan de croques /verloren brood/ hotdogs van de laatste dagen ? Hierna had iedereen wel een dutje verdiend.  Jonas ( vuurtoren) zocht voor de zekerheid een plekje in de schaduw. Nadien werd er nog een duikje genomen voordat we aan onze namiddagtraining begonnen. Deze keer namen groep 1 en 3 plaats in meerzitters voor een r1 training. Helaas begon het al na een half uurtje te rommelen en moesten we vroegtijdig van het water. Niet iedereen vond dit even erg, het trainingsschema begint duidelijk door te wegen. Na een dikke week mannelijke vertegenwoordiging in de keuken werd unaniem beslist dat het tijd was voor de vrouwen om achter de kookpotten te kruipen. Onder leiding van Bicky en Marie gingen ze voor een nieuw receptje met paprika, ui, look, courgette in een kruidenkaas/room sausje. De smaak zat vanaf de eerste keer goed, maar aan de hoeveelheden moeten we toch nog wat sleutelen. Gelukkig konden we nog snel naar de spar om brood bij te halen, zodat we toch met volle buikjes van tafel konden. ’s Avonds had Roos het geniale idee om een potje weerwolven te spelen met hele groep. Iedereen deed mee en het was zo gezellig dat de kampleiders de tijd uit het oog waren verloren (whoops). Daarna kwamen er zelfs nog kommetjes met chips en dipsaus op tafel en maakten we er een hele toffe avond van.

De weetjes van de dag

-Jobbe en Brent hebben allebei een vriendinnetje

-Aan Neel is geen groot zangtalent verloren gegaan

-Jonas had een slechte nacht door een verbrande rug

-We hebben een huisdier: een brutale vogel

-Er zijn weer een heleboel eieren gesneuveld, Yana van Meensel heeft er zelfs 3 gevonden op 1 dag

-Jan en Jana kunnen samen ook lekkere havermout maken (Maar Neel blijft toch de koning)

Jorden & Sander