Dag 3

Ten opzichte van vorige nacht is het droog gebleven (al was het wel héél koud). Rond 7u45 zijn we allemaal wakker geworden of gemaakt (behalve de tent van Lotte, zij vonden het nodig om te blijven liggen) om de eerste training van de dag te starten. Enkele kampdeelnemers konden niet mee gaan lopen en verkozen een zwemtraining. Ze werden direct goed wakker door het koude water! Terwijl de zwemmers aan het afzien waren in het water was de rest bezig met de looptraining. Hier heeft zeker niemand koud gehad.

Jana en Bieke zorgden voor het lekkere ontbijt inclusief havermout! Het ideale ontbijt om een zware trainingsdag te starten. Voor de senioren stond er een R2 training op waarbij ze Ann, Febe, Einar en Jorden in K2 hebben meegenomen (of achterna gevaren). De rest van de junioren / aspiranten werkten een leuke K2 training af. Voor alle andere groepen stond er een sprinttraining op het schema (SARE IS ER NIET INGEVALLEN, HIEP HIEP HOERA!!!).

Deze middag werden er croque monsieukes voorzien voor de frètzakjes onder ons. Er was zelfs bolognaisesaus voorzien voor de liefhebbers. Iedereen MOEST één stukje groente pakken, dat vond niet iedereen zo leuk.

Na de platte rust, die sommige al goed konden gebruiken, is een deel in het water gedoken voor wat verfrissing te vinden. Het was vandaag gelukkig al wat warmer dan gisteren.

Om 16u stond de 2de vaartraining op het programma. De kadetten mochten deze keer in de K2 stappen. Voor al de rest was het afzien met een extra rem rond de boot. De uitslovende senioren meenden dat ze hun spiermassa moesten onderhouden, onder leiding van beul Tom, heeft Baud serieus afgezien. Dankjewel Tom. ☹

De kleinsten onder ons bestreden elkaar als echte ridders in een grandioos waterballonnengevecht. Gelukkig was de eettent een neutrale zone waar er niet met ballonnen gesmeten mocht worden! Hierdoor zocht iedereen dekking en begonnen de meeste met een potje zenuwen of een ander tof kaartspelletje.

Voor het avondeten stond er lekkere spinaziepuree met fishsticks voor ons klaar (Hé Seppe Loomans ? ). Alle borden werden wel zeer goed leeggegeten. Deze avond werd er geen avondspel georganiseerd, maar dit weerhield de groep niet om samen een spelletje weerwolven te spelen (Valsspelen is ook spelen ~ Sare Smids / Ann Vlassak / Bieke Van Broekhoven / Joke Plas).

Om de dag goed af te sluiten en omdat Tom zoals gewoonlijk nog altijd een hongertje had, zijn er nog een paar potten platte kaas gesneuveld.

Hopelijk blijft het deze nacht nog droog en kunnen we met volle moed beginnen aan de volgende dag!

We hebben dit verslag met veel plezier geschreven.

Aja, want wij zijn als het ware de beste verslagschrijvers van het hele kabouterdorp (of trainingskamp). GROETJES!!!

XOXO
Febe Timmermans
Sare Smids
Baud Kums