Dag 4

Vroeg uit de veren stonden we vandaag weer klaar voor onze ochtendloop. Deze keer was er een ook een wandelclub voor de mensen die te lui zijn om te lopen EN te lui om te zwemmen. Na het stretchen stond het ontbijt voor ons klaar. En wat een verassing: de havermout was lekker, maar te weinig om onze honger te stillen. (PS: er werd 1,5 kg havermout gemaakt)

De vaartraining van deze ochtend bestond uit washleads voor iedereen, behalve de kleintjes onder ons. Die hebben een leuke training van Roos gekregen. Er stond NOG MEER WIND dan gisteren en daarom was de K2 training van de kleintjes naar vanmiddag verzet. Nadat de boten veilig waren achtergelaten, konden we gaan smullen als echte machines. We hadden heel de pan groentesoep opeten, inclusief al het brood.

Daarna gingen we gezamenlijk naar onze tentjes voor onze welverdiende platte rust. Toen we wakker werden was Davy al binnengesneakt en waren we ineens met 39. Degene die de slaap niet nodig hadden waren wat kaartspelletjes aan het doen en Tom en co waren al begonnen aan het snijden van de vele groentjes (we zijn wel topsporters hé) voor de wraps van vanavond. Toen iedereen met wat struggles wakker was geworden, konden we vertrekken voor een korte sprinttraining en de jongsten konden hun uitgestelde k2 training verderzetten. De wind was nog altijd veel te sterk naar onze goesting maar er waren wel wat windstille plekjes die wij hadden geclaimed voor de sprintjes. En voor de mensen die lang geslapen hadden (en nog niet doorhadden dat Davy was gearriveerd), was het wel een verassing dat ze Davy zagen varen.

En gelukkig voor ons duurde het avondeten niet te lang en waren de wraps snel klaar. De wraps gingen er vlot in en als je mocht bijhalen was het een race voor wie het eerste in de rij kon staan. Het eten ging tot de laatste kruimel op. Zo lekker was het!

Na het eten hadden de dames Febe, Jana en Ann een geweldige quiz gemaakt. De quiz was een mengeling van weetjes over de kajak en meezingen- en dansen. Op het einde was het team van Baud “De Piraten Bridge en de opblaaspinguïn” waarmee Joke Ann heeft gegottchad. Speciale vermelding voor Baud zijn zeer hoge enthousiasme. Nu de quiz afgelopen was en de meesten naar bed gingen kwam de dag op zijn einde, nu gaan wij dus ook slapen na deze weer geweldige dag.

Jorden, Sander en Jens (Jens zijn bijdrage was yoghurtjes halen)