Dag 5

Vandaag was een halve rustdag voor iedereen, we hebben 1 keertje gevaren en hebben niet moeten lopen deze ochtend. We mochten lekker lang (tot 8u30) uitslapen. Tijdens de vaartraining heeft Karolien een plonsje in het meer genomen, zelfs nog voor de training goed en wel begonnen was. De senioren hebben 23 km gevaren en de miniemen, kadetten en pupillen hebben 5 km gevaren.

We hebben deze middag smos gegeten en we weten ondertussen al dat Dries goed kan smossen met eten.

Deze namiddag hebben we een spel gespeeld in het bos. We moesten met spuitjes elkaar proberen te raken. Het thema van het spel was corona. Als je werd geraakt door een vleermuis (die corona heeft) dan moest je bij Beul Baud in het quarantainekamp opdrachten doen. Marc Van Ranst moest niet in quarantaine, de gelukzak! Het groene team had gewonnen (Yens, Tom, Sare, Seppe, Miel, Erwin, Jana en Brent). Ook voor dit spel geldt: valspelen is ook spelen (hé Tom :p).

Na het spel hebben we gezwommen om het meeste verf en vuil van onze armen, benen en vaak ook gezichten te wassen. Ward had geen genoeg aan een snelle plons in het meer om de verf van zich af te krijgen, hij stond s’avonds nog 2 uur onder de douche om weer helemaal proper te geraken! Yens Van Meensel had na de halve rustdag genoeg energie om wat kunstjes uit te proberen. Na een eerste keer proberen onder leiding van Einar, heeft Yens vandaag voor het eerst een backflip gedaan.

We hebben deze avond ook nog roncanoedels op ons bordje gekregen. De afwasploeg had er veel werk mee, omdat Febe niet zo goed door werkte. Tijdens het eten is Joke gepakt met gotcha door Febe, na haar fenomenale overwinning op Ann gisteren ☹.

s’ Avonds speelde de hele groep nog wat kaartspelletjes, we genoten van het puddinkje als dessert en al snel gingen de jongsten al weer hun tent in. Morgen staan er weer drie trainingen om het programma, we hebben er zin in!

Auteurs: Yens van Meensel en Dries Wauben
Regie: Baud Kums en Joke Plas