Dag 7

Net zoals de afgelopen dagen begonnen we de dag met een looptraininkske (of voor de liefhebbers een zwemtraining). Een deel van de senioren ging echter een grotere uitdaging aan: Bieke en Karolien genoten van de rust op het meer tijdens een eerste vaartraining, Erwin, Roos en Joke besloten een rondje rond het meer te lopen. De conditie en het oriëntatievermogen van Roos en Joke werd serieus op de proef gesteld, ze namen even een kijkje bij de koeien op de weilanden een dal verder, waarmee ze hun looproute met 3km uitbreiden. Erwin had geen problemen met de juiste route te vinden en liep de 10km rond het meer zo snel, dat hij nog even samen met de zwemmers een plonsje kon nemen.

De kookploeg (Baud, Jana en Sare, onder toeziend oog van Liene) zorgde dat er zeker genoeg havermout was om onze hongerige maagjes te stillen. Als snel werd duidelijk dat het een warme en zonnige dag zou worden, we smeerden ons allemaal goed in (ja, zelfs Baud werd fatsoenlijk ingesmeerd vandaag), namen ons supercoole kamppetje en vertrokken richting water voor de laatste zware vaartraining van het kamp. Na het varen werd er nog wat geplonsd vooraleer we terugkeerden naar de camping, waar Karolien al lekkere tomatensoep met balletjes voor ons klaar had staan! 

Na de afwas volgde de welverdiende platte rust, die voor de meeste aspiranten, junioren en senioren zéér welkom was. De jongeren trokken al snel terug naar het meer om wat te zwemmen, terwijl de oudere hun schoonheidslaapje verderzetten. Door de hitte werd de vaartraining uitgesteld tot ‘s avonds, iedereen bleef ‘s middags dicht bij het meer om wat afkoeling te zoeken in het water, of om gewoon verder te dutten in de schaduw. ‘s Avonds konden we ons verwachten aan een feestmaal: pizza! Nadat Davy een uur had moeten wachten in de pizzeria (hij kreeg er gelukkig wel een biertje), kwam hij met 38 pizza’s aan, die – uiteraard – allemaal opgeraakten. Al wat de kleinere eters onder ons niet meer op kregen, werd al snel doorgespeeld naar de frètzakjes onder ons :).

Iedereen die nog goesting en energie had (wat gelukkig nog bijna heel de groep was) kroop nog een laatste keer het water op. Tom en Baud namen Emke en Sare mee in k2, ook Einar & Seppe Loomans, Yana & Lotte en Yens & Jens voeren in k2, de rest verkoos zijn vertrouwde k1’tje en peddelde de verzuring van de voormiddag uit de armen. 

We sloten de laatste dag af met een beetje chips en wat frisdrank, terwijl er kaartspelletjes gespeeld werden. Ook het kampspel (Gotcha) werd afgerond deze avond, iedereen die nog in het spel zat, moest dus nu zijn slag nog slaan. Miel was weer goed op dreef en wist 2 kaartjes te bemachtigen!

Moe maar voldaan na een super tof kamp kropen we onze tentjes in, genoten van het prachtige gehuil van de baby op de kampplaats naast ons en droomden van nog een extra weekje trainingskamp.

Joke