Dag 8 (Zaterdag)

Liefste mama’s en papa’s, meters en peters, broers en zussen en wie zich nog geroepen voelt,

De nacht van vrijdag op zaterdag gingen de senioren en senioren in opleiding op stap in het centrum van Saarlouis. We hadden een toerist mee, namelijk de uitbollende senior Davy. Na een paar drankjes kwamen ze terug naar het kamp en natuurlijk had mini Vlassak weer het rare idee om een vaartraining te doen op het water richting de polygoon. Toen ze een trachten de polygoon te bereiken bleek één kilometer genoeg te zijn. Rond 3 uur meerden ze weer aan bij de club, waar tentgenoot Einar niks van gemerkt had.

Davy was met Jobbe Pils en B-Boy om 6:30 gaan varen. Groep 5 en 6 gingen om 8 uur varen terwijl groep 3 en 4 gingen lopen. Na het lekkere ontbijt ging iedereen het water op, vandaag iets eerder voor de mooie groepsfoto’s (ook te bezichtigen op de website). Het was een heel zware r3 training. Einar en Davy hadden elkaar afgemat in de k2, de rest kreeg dit ook voor elkaar in de k1. Op het einde van de training was Olivia omgevallen. Dit had Ann iets te laat opgemerkt dus ging Olivia achter de rest van de vaargroep aanzwemmen. Na 10 min had Ann het door dat ze een eendje miste.

‘s Middags aten we pita broodjes/salade kip (de broodjes waren aan de droge kant en brokkelden redelijk snel af).  Vervolgens ging iedereen in diepe slaap tijdens de platte rust. Einar en Bieke werden 5 minuten voor de training wakker, maar ze waren nog op tijd wakker voor de training van 4 uur. Na de zware ochtendtraining stonden er rustige washleads op het programma. De jonge dames gingen in k2. Oliva was weer de ster van de training, omdat ze haar pet kwijt was. Iedereen ging er naar zoeken, maar deze zat achter in haar boot. Daardoor was Davy heel pist.

Na de training ging iedereen ontspannen of douchen. Even later kwamen de pizza’s aan. Toen iedereen zijn buikje rond gegeten had begonnen we aan de shows die verschillende groepen hadden voorbereid. De dames hadden een dansje voorbereid, Kevin en Tijl een comedy act en Jens samen met een paar jongens gingen het lied tequila zingen. Wanneer de acts gedaan waren, ging de dansvloer open voor iedereen. Daarna potjes wiezen en een plonsje in de Saar (bekijk de NWC Instagram). Een aantal mensen waren niet op tijd in hun bed geraakt. Mark had hun betrapt. De jonge dames kregen een extra afwasshift in de volgende ochtend en de jongens, namelijk Lucas, Seppe VDW, Seppe L, Ribe en Yannick, kregen een pittigere straftraining. Ze moesten 3,5 km lopen in een stuk terwijl Mark zat te genieten op zijn elektrische fiets, romantisch onder de sterren.

UPDATE: Er is een nieuwe highscore behaald op het aantal straftrainingen op één kamp, namelijk 3. De winnaars zijn Ribe Smids en Seppe Vandeweyer! Proficiat!

Een dikke zoen
van je kapoen Einar

30 juli 2022, 11 uur 25 min

PS: met hulp van Bieke en Ann