Trainingskamp 2015 (Lac de Paladru, Frankrijk)

Trainingskamp 2015 (Lac de Paladru, Frankrijk)

Dag 1

 In het midden van de nacht vertrokken we met heel veel enthousiasme naar het warme Zuiden! Tijdens de autorit hebben velen onder ons een dutje gedaan en jammer genoeg hielden die mensen de anderen wakker door hun gesnurk! Toen iedereen wakker was begon de sfeer pas echt: goede muziek, veel gelach, veel blote konten – dit echter wel op volledig vrijwillige basis- in het busje van Dries en gelukkig goede koffie voor onze chauffeurs. Hierdoor moest Jan Plas echter heel snel een PLASje doen, maar voor ons was dat geen probleem want dan hadden we een extra gelegenheid om onze beentjes te strekken en om te genieten van het warme weer. Toen we na de lange reis aankwamen, waren de meesten onder ons oververhit, en dan vooral degenen die in de busjes zaten zonder air-conditioning. De eerste shift had gelukkig de twee grote tenten al opgezet waardoor wij onze voetjes maar onder tafel konden schuiven om lekkere hotdogs te eten. Daarna moesten we nog even onze eigen tenten opzetten waarna we een welverdiend plonsje in het heerlijk warme water konden wagen. Aan het einde van de dag zijn we nog even het meer gaan verkennen met onze kanoboten. Jammer genoeg was het weer ons niet gunstig gezind, want we moesten onze boten al snel terug op de botenwagens leggen door een snel opkomend onweer. Moe maar voldaan kropen we onze tenten in met een mooie regenboog op onze achtergrond en konden we beginnen dromen over al de opkomende avonturen van het hopelijk fantastische trainingskamp!

 

Belinda, Stien, Bjorn

Dag 2

Traditiegetrouw begonnen we de ochtend met een ‘leuke’ looptraining. We hebben nondeju een half uur gelopen en dat op een ochtend e. Toen we, hoewel de zon nog niet scheen, helemaal bezweet en met rode hoofdjes aankwamen bij het ontbijt hadden we luxe: we konden kiezen tussen cornflakes en wel echt héél knapperig stokbrood. Aangezien het trainingskamp nu officieel begonnen was gingen we op het water voor onze eerste, maar nog wel rustige vaartraining. We moeten wel toegeven dat het een heel mooi landschap is en schoon, helderblauw water om op te varen. Gelukkig mochten we na de middag een dutje doen want niet iedereen had zo ‘zacht’ geslapen… Er zat wel een addertje onder het gras want na het dutje stond ons een pittige vaartraining te wachten. Daarna wilden we onze welverdiende douche nemen maar dit werd bemoeilijkt door de duur van de waterstraal, veeuul te kort. Hierna zagen we plots onze macho Hollander tegen de aftrekker lopen, zou iemand het gezien hebben? Blijkbaar wel dus… Zwempartijen zie je hier ook gebeuren, het excuus is dan “er zat zonnecrème op mijn handen”. Natuurlijk kregen we s’avonds echt sporteten namelijk kip met rijst. Het laatste beetje energie gebruiken we om nog gezellig een potje te kaarten, vooral het spel wiezen is populair.

 

Ps Om nog even terug te komen op het verslag van gisteren: er waren inderdaad busjes zonder airco maar wel met een arko (alle ramen kunnen open ☺).

 

Hanna en Roos

Dag 3

 Vanmorgen was het weer lopen om 8 uur, maar de ontbijtploeg had om 7 uur al een frisse plons genomen in het meer. Na nog wat ochtendgymnastiek stond er een lekker ontbijtje voor ons klaar om onze honger te stillen.

Bij de ochtendtraining werden de K2’s voor het eerst gebruikt door onze jongste vaarders onder het toeziend oog van Dries. Voor de rest was het iets pittiger aangezien er een balletjestraining op het programma stond. Marnik V O besloot in het midden van het meer een duikje te nemen. Naar eigen zeggen had hij bijna een vis gevangen, maar volgens ooggetuigen hadden de golven er meer mee te maken. In de namiddag werden de rollen omgekeerd en voeren de ouderen in de K2’s.

Na deze stevige voormiddag hadden William en zijn kookteam pannenkoeken gemaakt. Deze smaakten zo goed dat er nog croqueskes nodig waren om alle magen te vullen.

Ook Anneleen is vandaag toegekomen en kon meteen aanschuiven aan het avondeten. Helaas voor haar waren het fish-sticks en is zij hier geen fan van. Gelukkig brachten de croqueskes ook hier weer een oplossing.

Hoewel het weer niet zo geweldig was, zijn er toch enkele verbrande ruggen. Dit ligt misschien ook aan de insmeerkunsten van onze jongste vaarder. Bijgevolg gaan de bussen after-sun er stevig door.

Omdat Jan al enkele dagen gepest werd met zijn ietwat rondere vormen, kreeg hij vandaag een rustdag. Dit hield in dat een opmerking bestraft werd met 20 keer pompen en tot zijn grote voldoening hebben toch enkelen deze straf ondergaan.

 

Terwijl de zon zachtjes wegzakt achter de bergen, wordt er door de meerderheid volleybal gespeeld, enkelen spelen een spelletje wiezen en drie Chinese vrijwilligers werken aan dit verslag.

 

Marnik B, Amber J & Jan

Dag 4

 De vroege vogels waren er al uit om 7 uur om het meer over te zwemmen. De rest stond om 8 uur klaar om te gaan lopen. Na een twintigtal minuten zweten deden we nog een aantal stretchoefeningen. Maar daarna konden we meteen aanschuiven bij het ontbijt. Nadat iedereen zijn buikjes had vol gesmuld konden de afwassers aan hun taak beginnen. In de tussentijd hadden Hanna en Leen een speels gevechtje met markeerstiften en maakte iedereen zich klaar om op het water te gaan. Om half 11 stond er voor de ‘groteren’ een k2 training op het programma. De andere 2 groepen hadden een vermoeiende k1 training. Na een uurtje varen kregen we croque-monsieurs voorgeschoteld. De ene at al wat meer dan de andere maar iedereen zat op het einde vol. Vandaag was het een halve rustdag dus even niet meer trainen vandaag. In de namiddag organiseerden Belinda en Stien de pisquiz. Na 2 uurtjes afzien omdat we niet naar het wc mochten, was groep 1 de uiteindelijke winnaar. De rest van de namiddag werd er gezwommen en gevolleybald. De niet zo actieve mensen lagen liever op een handdoek in de zon. Tegen de late namiddag kwamen Neel en Nick terug van het WK in Portugal. Nog eens proficiat voor hun goede resultaten. Rond 6 uur aten we macaroni met kaassaus en ham, het smaakte iedereen zeer goed. ’s Avonds werd er nog wat gekaart, gebabbeld en gelachen. Daarna deed iedereen zijn oogjes toe. Slaapwel!

 

Bieke en Leen

Dag 5

Ook de vijfde dag begonnen we al vroeg in de ochtend met 20 minuten joggen door de prachtige natuur van Montferrat. Na dit vermoeiende ochtendlooptripje kon William het weer niet laten om ons weer eens wat extra te laten afzien en daarom begeleidde hij ons in een reeks batman-oefeningen. Na het lekkere ontbijt kwam de afwasploeg van dienst weer in actie om die grote berg rommel van 35 man opnieuw op te ruimen. De anderen gingen nog een beetje uitrusten voordat we weer het water opgingen voor een training in groep. We leefden ons helemaal uit op het water om ons dan vol te proppen met een lekkere maaltijd die bestond uit soep en brood. Na het eten rustten we eerst even uit in het zonnetje en gingen we nog even naar het strand om te zwemmen in het meer. Na deze leuke rustpauze werden we in groepen opgedeeld om het water op te gaan in kleine groepjes voor een boegvaartraining. In de warme zon op het helderblauwe water was deze training eens zo leuk! We kregen nog even tijd voor we aan het avondeten begonnen. Het avondeten was zeer lekker behalve voor de kookploeg van vanavond waarvoor geen eten meer over was omdat de 3 duckies alles hadden opge(fr)eten ( 8 borden p.p.). Volleyballen, rusten en kaarten waren hierna zeker van de partij om de avond van deze geweldige dag af te sluiten. Om jullie nog even op de hoogte te houden… Er is een kampkoppeltje! SAMBER (Sander en Amber, maar welke Amber??).

 

Marie en Amber

Dag 6

Een dag met regen en wolken, begon zoals altijd met het lopen: de standaard 30-minuten. Na het stretchen van de benen begon het ontbijt, waarna de afwasploeg de afwas van 35-personen mocht(moest) gaan doen. Toen de afwasploeg klaar was mochten we om half 11 het water op voor een tempo(r2) training. Nadat we van het water kwamen en de groenten gesneden hadden mochten we beginnen aan de wraps: eerst met kip en daarna met spekblokjes. De afwasploeg mocht weer eens gaan afwassen en de rest probeerde een beetje te slapen (wat niet lukte dankzij de rotherrie van Stef). Om 4 uur ging iedereen, nog niet helemaal uitgerust, weer het water op voor een remtraining. Na de training was het tijd om de 12,5 kilo aardappelen te schillen voor de roncadanoedels. Tijdens het eten kwam Leen met de slimme opmerking: “Braca en Jantex zijn geen landen.“ Toen de afwasploeg klaar was gingen de mensen met spierpijn (merci Bart en Karen voor het zware trainingsschema) stretchen. Er is niks gebeurd tussen het SAMBER-koppel, maar we houden jullie op de hoogte.

 

Rens Jan, Lennert, Jonas, Lars, Zasha en Hanna (leestekens)

Dag 7

 De dag begon wat later omdat het rustdag was, we werden wakker gemaakt door karen om half 9. We lieten Sander Jannis nog maar even liggen en tijdens het eten kwamen we erachter dat hij nog lag te pitten. We hadden vandaag de regel om het H woord niet te gebruiken tegen Thomas en Rens-Jan (H woord = hollander), anders moesten we 30x pompen. Daarna hadden we nog rust tot de middag. In de middag hadden we heerlijke smosjes gegeten. Daarna was het tijd om ons klaar te maken voor de oriëntatieloop met laser schieten. Op de heenweg naar de afspraakplaats met Clematine (onze begeleidster bij dit spel) had het busje van William en Lieze het wat moeilijk met tanken, bij de 1ste tankplaats waar we “probeerde te tanken” nam de machine de bankkaart niet aan. Toen we door waren gereden naar de 2de tankplaats en we klaar stonden om te tanken kwam een hysterische vrouw ons wegjagen, dan maar verder zoeken! Bij de 3de tankplaats was het geen probleem om te tanken en gingen we door naar de activiteit. Clematine verdeelde ons op in 4 groepen, 2 van 8 en 2 van 9. Het groepje, de Tettjes had het laserschieten gewonnen, waardoor zij als eerste mochten vertrekken op de oriëntatieloop. De oriëntatieloop ging beginnen, maar toen zagen we 10 meisjes naar de bosjes lopen om te gaan plassen, waardoor de activiteit 5 minuutjes werd uitgesteld. Toen al deze problemen van de baan waren, konden we eindelijk beginnen met de activiteit! Het was een leuke tocht met veel competitie. Sommige groepen begonnen met lopen en andere te manken (TEAM SAMBER en TEAM MANKEPOOT). Onderweg kruisten enkele groepen elkaar en soms probeerden ze elkaar op een dwaalspoor te zetten. Na het spel mochten we allemaal samen de schat zoeken en de “tip” was: 40 meter van het beeld ((Azimuth) de “Guardian” van de schat). We kwamen uit op een bosje waar allemaal roze papiertjes lagen, wat dus blijkbaar het WC papier van de 10 plassende meisjes was… Achter die papiertjes bleek dus de ingang te zijn van een kleine bunker met onze schat in, dit waren snoepjes. Daarna mochten de meisjes al hun papiertjes gaan opruimen. Daarna keerden we terug naar de camping om te eten (bbq). En nadat we lekker hadden gegeten, waren we begonnen aan dit lang maar toch de moeite waard artikel, en tijdens dit artikel kregen we nog een ijsje.

 

Produced by Stef, Sander Janssen en Ruben

Dag 8

 

Rendier (GOTCHA voor William van Tom). De dag begon heel zonnig en nog vermoeid van de vorige “rustdag” begonnen we aan een stevige ochtendloop. Na nog wat rek- en strekoefeningen konden we rustig aan ons ontbijt beginnen. Nadat onze buikjes vol zaten konden we nog even rusten, vervolgens sprongen we in onze boten. Voor deze voormiddag stond er weer een zware training van 3 keer 16min op het programma, maar voor sommige 4 keer. Na de training stond de kookhulp al te popelen om hun verloren brood uit te delen. Nadat iedereen zijn porties op had kon iedereen gaan slapen. Tijdens deze UITZONDERLIJKE stille rust sliep iedereen zeer vast en stil! Jammer genoeg onderbrak Karen deze stilte om een groepsfoto te nemen bij het meer. Direct daarna namen we onze boten en deden we nog eens een degelijke sprinttraining. Na nog even wachten op onze licht aangebrande, maar toch smakelijke hamburgers (kookhulp: Hanna en Rens Jan) konden we er eindelijk aan beginnen. De douches werden vandaag ook volop gebruikt en vervolgens begonnen we weer te kaarten. Vandaag was het kampspel (Gotcha) heel actief aanwezig. De Desperado’s met verse limoen vielen ook goed in de smaak bij de ouderen.

 

Joke, Belinda en Tom.

Dag 9 & 10

 Na voor sommige een kort nachtje begonnen we met ons dagelijks looptoertje (De laatste keer! Joepie!). Met een stevig ontbijt in onze maag zijn we gaan varen met nog steeds een prachtig uitzicht. Het middageten bestond uit pompoensoep met brood. Vandaag werd ons weinig middagrust gegund. De puinhopen in de (slaap)tenten moesten worden opgeruimd en dat kostte voor velen de platte rust. Helaas waren er enkelen die toch wel stiekem hoopten op een uitgebreide middagrust (eh 18-plussers ;)). Voor de laatste keer werd de afstand camping en meer afgelegd. De verzuurde armen lieten weten dat we hard getraind hebben de afgelopen week, dus DANK JE WEL BART voor het opstellen van het trainingsschema! Terwijl het spel ‘Gotcha’ naar zijn laatste uurtjes liep, ging het tempo stevig omhoog met een competitie tussen Baud en Tom. Nadat Tom zijn kansen vernietigd werden door Anneleen, behaalde Baud uiteindelijk de overwinning met 7 gotcha’s. De prijs van originaliteit ging toch wel naar Tom, eh William. Hierbij een DIKKE MERCI AAN WALTER EN LEEN voor het maken van het fijne spel! Na vele ‘subtiele’ hints tijdens het kamp werd duidelijk dat iedereen wel zin had in pizza, dus trokken William en Lieze naar de pizzeria. Ze kwamen terug met maar liefst 3,6 vierkante meter pizza! Dit topteam heeft ons gedurende de hele week voorzien van meer dan voldoende voedsel, THANK YOU! Hierbij toch even een speciale melding: Aan de Duckie’s wordt vanaf volgend jaar vijf procent extra gevraagd ;). Om de laatste avond helemaal compleet te maken kregen we nog chips en cola. Daarna gingen we moe en voldaan ons tentje in om de volgende dag om kwart voor vijf op te staan.

Zondag, kwart voor vijf. Karen wekt ons veel te vroeg. Snel opstaan, wassen, tenten opruimen en vertrekken. Bye Bye, Lac de paladru! Hello, Belgium!

DANK JULLIE WEL DRIES, WILLIAM en KAREN voor het geweldige trainingskamp! Hopelijk waren we een niet te vermoeiende groep, maar aan het aantal straftrainingen te zien (=GEEN!!) was dit precies niet het geval. Dus, zien we jullie volgend jaar opnieuw als logistiek-chef, kok-chef en kam-pchef? 😉

 

Gemaakt door de achterbank van dries zijn busje (Sander Jannis, Zasha & Lars) en verbeterd door de voorbank (Jan en Anneleen)

Wist-je-datjes

 Wist je dat…

• Ook dit jaar een koppeltje is gevormd op het trainingskamp?

• Rens Jan een echte saboteur is?

• Tom altijd een kabouter was?

•‘Waiting for love’, ‘see you again’ en ‘champs d’ élysée’ DE kampschijven waren?

• Wiezen HET kampspel was?

• Anneleen haar handen niet gebruikt bij het volleyballen?

• We 60 kilo aardappelen hebben gegeten?

• De Duckie’s volgend jaar extra kampgeld moeten betalen? (a.k.a veel eten)

• William en Lieze eerst niet gerekend hadden op de eethoeveelheden van de Duckie’s?

• Leen niet wist dat Braca en Jantex geen landen waren?

• Je Baud ook kan schrijven als Boud, volgens Ruben?

• Er geen straftrainingen zijn uitgedeeld?

• Baud de trainingen stiekem zwaarder maakt?

• En hierdoor deze trainingsgroep hard afzagen?

• Roncanoodles altijd smaken?

• Lieze en William pas na een week door hadden dat er een flitspaal stond op de weg naar de winkel?

• We persoonlijke niet-pestdagen hebben ingelast? (a.k.a. Jan met zijn tietjes, Thomas en Rens Jan met Hollander, Duckie’s met eten, Lieze met haar Lieze-zijn en Marnik met boer)

• Er hierdoor veel mensen hebben moeten pompen (1x pesten = 20 x pompen).

• Met als gevolg: Jan zijn tietjes met de helft zijn afgenomen?

• Terwijl die van Joris verdubbeld zijn?

• Karen haar bus een racemachine is?

• De kleinste Broekx’en zich beide met een verschillende oorzaak zich niet goed voelde?

• We nu heel hard uitkijken naar een Mc Donalds?