Trainingskamp 2022 (Saarlouis, Duitsland)

Dag 1 (Zaterdag)

Deze ochtend stonden we allemaal heel enthousiast op, maar door het vroeger opstaan dan normaal waren we toch nog een beetje moe. Voor dat we op de kampplaats aankwamen, moesten we een gezellige rit afleggen. Dankjewel nogmaals aan alle ouders om ons te brengen! 😉 Eenmaal aangekomen verkenden we de gebouwen en aten we ons eerste middagmaal. Daarna gingen we de kamers en tenten voorbereiden voor de lange week die er aan komt.

Na een eerste bespreking van de regels, deden we onze zwemkleren aan en sprongen in het water. Een heerlijke verfrissing in dit warme weer! Een paar hadden een zwemband meegenomen daar werd om gevochten wie er in kon zitten. De jongens waren nogal wild en zwierden en duwden elkaar het water in. Bommetjes waren er zeker ook! Daarna was het tijd om het water te gaan verkennen.

Nog voor dat we begonnen met de training viel Lucas erin, even later kwamen we een speedboot tegen en viel de K2 van Maren en Jolien er 2 keer in. Op het einde oefenden sommigen het instappen op het water, maar dat ging niet zo soepel bij iedereen (a.k.a. Brent). Nadat iedereen even een warme douche had gepakt, zijn we gaan eten. Eenmaal iedereen zijn buikje had gevuld met de lekkere spaghetti gemaakt door de chefkoks Wendy, Brenda en Benny heeft Ann het spel van de week uitgelegd. We spelen het rode draadspel GOTCHA met opdrachten. Iedereen krijgt 2 kaartjes, 1 met een naam erop een 1 met een opdracht. Je moet de persoon zonder de opdracht te zeggen hem/haar de opdracht laten uitvoeren. Daarna werden er nog gezelschapsspelletjes gespeeld en gezwommen. ’s Avonds kreeg iedereen nog een potje pudding. Het werd zo gezellig dat van het lachen er pudding uit Jens Vlassak zijn neus schoot, hij had daarna geen zin meer in zijn pudding 😀

Kusjes Laurie en Lotte

Dag 2 (Zondag)

Onze leden van het kamp begonnen er vandaag aan met een korte maar krachtige looptraining, daarna begonnen ze aan het eerste ontbijt van dit kamp wat ze heel lekker vonden. Ze konden kiezen uit brood, cornflakes en havermout.

Na het ontbijt begon iedereen (behalve de keukenploeg) aan de eerste echte kajaktraining waarbij groep vijf 12,5 kilometer gevaren heeft👍😫😬, groep vier tien kilometer en groep drie 9km.

Na de lekkere tomatensoep als middageten begon de PLATTE RUST, na de platte rust ging bijna heel de groep zwemmen in de rivier de Saar. Het mooie weer heeft menig blanke bast bruin (of rood) gekleurd.

In de late namiddag begon de tweede vaartraining. Onze leden werden door de lokale trompettist begeleid tijdens het instappen, dit werd echter maar matig geapprecieerd door de daarvoor veel te moderne jeugd. De namiddagtraining bevatte R1 (rustig varen op techniek), na deze training vielen de meeste mensen per ongeluk om.

Voor vanavond schaftte de pot kip met rijst en currysaus en eventueel een ananas. De leden vonden het zelfs zo lekker dat er op het einde geen kip meer over was.          Voor de rest van de avond hebben sommigen nog gezwommen en gedoucht (vooral de dames menen dat het water op moet) en daarna naar bed want morgen wordt weer een zware dag, Ribe belooft dat hij alles gaat geven. De alleroudsten hebben van de mooie avond gebruik gemaakt om het centrum van het stadje te verkennen.

Auteurs: Brent, Seppe vdw, Ribe

Dag 3 (Maandag)

Goeiedag mensen, we begonnen deze morgen met een pittige looptraining in het park. Sommigen hadden hun best niet zo goed gedaan en moesten dus nog een extra rondje lopen. Daarna was er een lekker ontbijt waar iedereen zijn maag goed mee vulde. In de voormiddag hadden we een vaartraining, namelijk R3+ met rem.  Groep 5 deed dit in k2, de andere groepen deden dezelfde training in k1.

Na de training moesten we nog een kwartiertje wachten omdat een cruise schip wou aanleggen maar er niks van kon (het waren Nederlanders, maar ze spraken Engels tegen ons). Toen we uiteindelijk konden uitstappen stond er verRUKKElijk verloren brood voor ons klaar. Tijdens de platte rust heeft Ribe moeten overgeven. De tweede keer had hij pech, want Lucas zat op de wc. Het vrouwentoilet was gelukkig niet te ver weg. Via de live stream konden we zien hoe Gert tweede en Erwin eerste zijn geworden op het EK marathon voor de masters. Proficiat, dat wordt trakteren voor ons 😉!

Om vier uur was het weer tijd voor de tweede vaartraining van de dag. Het was een rustige training met washleads. Tegelijkertijd heeft Wendy een winkelfobie opgelopen in een grote supermarkt, waar niets terug te vinden was en alles veel te ver uit elkaar lag. De groenten waren snel gesneden en de kip snel gebakken. Klaar om de wraps te serveren! Alles is op geraakt. Als laatste hadden we het mega, fantastisch, kei cool avondspel. Het was een ladderspel dat bedacht werd door Ann!

Vergeet zeker (niet: toegevoegd door de autocorrectie 😉) Seppe Loomans, Jannick Vanbriel en Jobbe Peels te volgen op instagram 😘

Auteurs: Jannick, Seppe L. en Jobbe

Dag 4 (Dinsdag)

Dinsdag 26/07, al de vierde dag van het trainingskamp en vandaag is er een halve rustdag voorzien. Voor sommigen was dit zeer welgekomen. Tijdens de ochtendtraining werden er subgroepen voor het lopen gevormd. De groep werd ingedeeld in de hazen, de dassen en de schildpadden. Na opnieuw 7 kg havermout, enkele broden en wat cornflakes verteerd te hebben stond er in de voormiddag nog een stevige vaartraining op het programma. De K2 met Tijl en Jan erin was niet in the mood en besloot daarom maar twee keer om te slaan. Ribbe en Brent waren na een dipje op maandag terug van de partij. Vandaag was Laurie eerder gestopt o.w.v. een blessure.

Vandaag werden ook de slaapkamers geïnspecteerd. Via de bijgevoegde foto’s laten we de ouders van de vaarders graag “raad het plaatje” doen en gokken welke zwijntjes in welke kamers liggen. Het onderscheid tussen meisjes (3 kamers) en jongens (4 kamers) zal wel gemaakt kunnen worden. De slaapkamer van de trainers mocht o.w.v. de GDPR-regels niet gefotografeerd worden. 😌

Wie is er na het zien van de foto’s niet meer trots op zoon of dochter? Meld dit zeker even aan Sinterklaas… Hij kan hier misschien nog iets aan doen?

Na een lekkere groentesoep met brood als lunch, was er een bosspel als namiddagactiviteit door Ann en haar team in elkaar gestoken. In ware commandostijl werden er in het nabijgelegen park 4 kampen gebouwd en moesten de 4 teams elkaar strategisch uitschakelen en een kwartet halen.

Als rustnamiddag kan dit wel tellen, anderhalf uur rennen van kamp naar kamp…

Als kers op de taart werden alle vaarders op een ijsje getrakteerd in het centrum van Saarlouis.

Moe maar voldaan, denk je dan werd er terug naar het trainingscentrum gewandeld en gewacht op de spinaziepuree met vissticks of kipnuggets. Niets bleek minder waar… Na het eten gingen de soundblasters hun werk doen en werden er meerdere dansbattles uitgevoerd en bleek het bobijntje dus nog niet helemaal af. Ann en Einar namen de equipe op sleeptouw en iedereen gaf het beste van zichzelf. Op een later moment 🎅zullen we deze video’s zeker met jullie delen.

Sommigen gingen ook nog een duikje in de Saar doen en de dag was weeral snel om. Morgen berichten we jullie zeker verder.

Tot dan…

Auteurs: Mark, Yana

Dag 5 (Woensdag)

Dag allemaal,

Vandaag zijn de senioren en junioren om 7:00 uur al begonnen met lopen en liepen naar het polygon boven op de berg. Om op de berg te geraken moesten ze maar liefst 180 hoogtemeters beklimmen. Op de polygon hebben ze een klein ontbijt gegeten. De route was 12 km. De pupillen, miniemen, kadetten en aspiranten begonnen de dag dan weer om 8:00 met een stevige looptraining en na de looptraining kregen ze een lekker ontbijt van de goede kookploeg.

Na het ontbijt, om half 11 gingen we kajakken. Groep 3 heeft uitstekend k2 gevaren. Groep 4 en groep 5 hebben gewoon k1 gevaren. Ann in de k1 en Oliva en Maren in de k2 hebben tijdens de training gezwommen. Ann is matig snel op het water terug in de boot geklommen.  Het was een stevige sprintjes training. Eenmaal de training gedaan was, kregen we lekkere, warme groentesoep.  Toen kregen we platte rust (eindelijk). Tijdens de platte rust gingen mensen rond 14u zwemmen. Om 16u was het weer zover om te gaan varen, groep 5 heeft toen k2 gevaren. Na de training hadden we nog even rust en kregen we ronca noedels. In de avond kwam Maarten van Kortrijk samen met zijn familie en honden eten. De rest van de avond heeft ieder zijn eigen ding gedaan en kregen we nog als toetje verse meloen. Tegen het einde van de dag was iedereen heel moe. Buiten dit een paar leuke weetjes:

 • Jobbe heeft eindelijk een matras die werkt en kan goed gaan slapen.
 • Einar is wakker gemaakt door een fles water en tape op zijn been door opdracht van Ann.
 • Davy en Ann zijn food buddies. Ze sturen dagelijks hun eten aan elkaar door. 
 •  Ribe, Yens Van Meensel, Jan, Daniël en Seppe Vandeweyer vonden hun arm- en beenhaar te lang en hebben deze gewaxt.

Auteurs: Jan, Sander, Jens en Laurie

Dag 6 (Donderdag)

BREAKING NEWS

Goede avond u spreekt met Yens en Kobe.

Hier volgt het dagverslag met de volgende hoofdpunten: Mensen hebben 3 keer moeten varen.

We hebben in polo-bootjes gevaren ( kleine bootjes waar je mee kan omvallen).

Relax avond.

Groep 5 , 6 hebben 3 keer moeten varen vandaag in de plaats van lopen. Ze begonnen de dag met een rustige R1 opwarming. Ook vandaag stond de warme havermout klaar bij het uitstappen. Ondertussen kwam Davy terug van Bratislava waar hij enkele boten was gaan ophalen. Zijn nieuwe aanwinst kreeg veel aandacht.

Het was in  de voormiddag een R3 training, dus super zwaar. Groep 4 deed de training in K2, de rest in k1. De nieuwe combinaties zorgden soms voor stablititeitsproblemen; dat Kevin en Yens niet gezwommen hebben zal meer aan Yens dan aan Kevin gelegen hebben. Zelfs Bieke kon het op een gegeven moment niet meer aanzien.  Dat het een intensieve training was bleek tijdens het middagmaal toen 150 Croque’s aan een verbazingwekkend tempo verdwenen.

En in de namiddag was het een R1 training en werden we gefilmd op onze techniek. Eén voor één passeerden ze de steiger waar Mark  hun techniek op beeld vastlegde voor verdere analyse. Onze leden varen ondertussen wel al zo goed dat de leden van Kortrijk tot hier varen om een boeg te stelen. 😉 

Yens en Ribbe hebben tijdens deze training een duikboot geïmiteerd en konden dus nog eens oefenen op het instappen op het water.

In de loods lagen enkele polo-bootjes dus die hebben ze even uitgeprobeerd.

Ann heeft een ontspanningen spel bedacht waar we mekaar moesten masseren, gezicht maskertjes opdoen, en geluidjes maken. Iedereen vond het super relaxing.

Mopje van Kevin Englicky :
Een dom blondje zat op het terras en werd gebeld op haar gsm.
Ze nam op en vroeg :” Hoe weet gij dat ik hier zit?”

Auteurs: Kobe, Yens en Kevin

Dag 7 (Vrijdag)

Dag 7 van het trainingskamp begon om 00u30. De hoofdtrainer werd uit zijn bed gezet door de junioren en ouder (DE voorbeelden van de jongere garde). Ze vonden het noodzakelijk om Yens een nachtelijk bezoekje te brengen. Waar een weddenschap met Ann niet tot kan leiden … ’s Morgens werd de oudere garde dan bruusk gewekt met de megafoon in combinatie met Mark. Ze lagen lekker in de buitenlucht te slapen voor de deur van de mobilhome van Davy. Twee personen kregen na de looptraining een straftraining, iets met veters binden, verloren gelopen, … (bull*#!). De kookploeg haar dag startte met het maken van 7 liter havermoutpap, brood roosteren, tafels dekken, … .  Dit alles begeleid met een lekker bakje koffie gezet door de vroegste vogel van het kamp Kevin. De vaartraining startte een half uurtje later omdat de atleten een half dagje vrijaf hadden.

Ann en Bieke besloten nog gauw een powernapje te doen. Hun tent kon dit echter niet aan. De luchtboog begaf het met een luide knal en een scheur van 30 cm tot gevolg. Bieke en Benny probeerden te redden wat er te redden viel. Maar ducktape was niet sterk genoeg. Voorlopig houden enkele touwtjes de voortent recht. Het ‘kasteel’ heeft het begeven.

Groep 5 en 6 hadden in de voormiddag een K2-training. Jens en Sander hadden heimwee naar hun pupillentijd en kropen in een MK2. De MK2 vond dit niet zo leuk. Het is wel bewezen dat de MK2 meer dan 150 kg aankan.

Laurie kan opgenomen worden in de trainersgroep. Ze heeft haar tray-out goed doorlopen met een positieve evaluatie tot gevolg. Ze mag ook bij een tattoo-shop langsgaan om ‘coach’ op haar rug te laten tatoeëren. Groep 3 heeft haar dan ook meteen gereserveerd. Groep 3 had vandaag ook een individuele video-opname. De analyse volgt.

Het middageten was in een wip en een zucht op, hongerige wolven!

Na het eten werd er gezwommen, geluierd, gedut, … in te vullen naar eigen keuze. De laatste voorraad eten werd in grote aantallen aangekocht. Aan hoeveel liter melk zitten we eigenlijk? 100 liter? We hadden beter een koe aangekocht. Een tip voor volgend jaar? Kandidaten konden SUP’pen dankzij het materiaal van de lokale vereniging. Met meerdere hotdogs en een ijsje sloten wij de dag af. Enkele fanatiekelingen maakten ’s avonds de powerzaal nog onveilig. Welke spiergroepen train je bij het twerken?

Tot morgen!

Auteurs: Wendy, Benny, Brenda AKA de kookploeg

Dag 8 (Zaterdag)

Liefste mama’s en papa’s, meters en peters, broers en zussen en wie zich nog geroepen voelt,

De nacht van vrijdag op zaterdag gingen de senioren en senioren in opleiding op stap in het centrum van Saarlouis. We hadden een toerist mee, namelijk de uitbollende senior Davy. Na een paar drankjes kwamen ze terug naar het kamp en natuurlijk had mini Vlassak weer het rare idee om een vaartraining te doen op het water richting de polygoon. Toen ze een trachten de polygoon te bereiken bleek één kilometer genoeg te zijn. Rond 3 uur meerden ze weer aan bij de club, waar tentgenoot Einar niks van gemerkt had.

Davy was met Jobbe Pils en B-Boy om 6:30 gaan varen. Groep 5 en 6 gingen om 8 uur varen terwijl groep 3 en 4 gingen lopen. Na het lekkere ontbijt ging iedereen het water op, vandaag iets eerder voor de mooie groepsfoto’s (ook te bezichtigen op de website). Het was een heel zware r3 training. Einar en Davy hadden elkaar afgemat in de k2, de rest kreeg dit ook voor elkaar in de k1. Op het einde van de training was Olivia omgevallen. Dit had Ann iets te laat opgemerkt dus ging Olivia achter de rest van de vaargroep aanzwemmen. Na 10 min had Ann het door dat ze een eendje miste.

‘s Middags aten we pita broodjes/salade kip (de broodjes waren aan de droge kant en brokkelden redelijk snel af).  Vervolgens ging iedereen in diepe slaap tijdens de platte rust. Einar en Bieke werden 5 minuten voor de training wakker, maar ze waren nog op tijd wakker voor de training van 4 uur. Na de zware ochtendtraining stonden er rustige washleads op het programma. De jonge dames gingen in k2. Oliva was weer de ster van de training, omdat ze haar pet kwijt was. Iedereen ging er naar zoeken, maar deze zat achter in haar boot. Daardoor was Davy heel pist.

Na de training ging iedereen ontspannen of douchen. Even later kwamen de pizza’s aan. Toen iedereen zijn buikje rond gegeten had begonnen we aan de shows die verschillende groepen hadden voorbereid. De dames hadden een dansje voorbereid, Kevin en Tijl een comedy act en Jens samen met een paar jongens gingen het lied tequila zingen. Wanneer de acts gedaan waren, ging de dansvloer open voor iedereen. Daarna potjes wiezen en een plonsje in de Saar (bekijk de NWC Instagram). Een aantal mensen waren niet op tijd in hun bed geraakt. Mark had hun betrapt. De jonge dames kregen een extra afwasshift in de volgende ochtend en de jongens, namelijk Lucas, Seppe VDW, Seppe L, Ribe en Yannick, kregen een pittigere straftraining. Ze moesten 3,5 km lopen in een stuk terwijl Mark zat te genieten op zijn elektrische fiets, romantisch onder de sterren.

UPDATE: Er is een nieuwe highscore behaald op het aantal straftrainingen op één kamp, namelijk 3. De winnaars zijn Ribe Smids en Seppe Vandeweyer! Proficiat!

Een dikke zoen
van je kapoen Einar

30 juli 2022, 11 uur 25 min

PS: met hulp van Bieke en Ann

Wist je dat…

 1. Auto’s in Duitsland groene koplampen hebben.
 2. 7 bar en warm weer niet goed samengaan (Bieke haar tent kan de zware trainingsweek niet aan).
 3. Seppe Loomans de straftraining leuk vond.
 4. Ribe niet altijd de schuldige is voor straftraining.
 5. De boot naar de Polygoon dragen toch net iets te ver is.
 6. Blauwalg in Duitsland gewoon eendenkroos heet.
 7. Het verdorie moeilijk is om worst te vinden in Duitsland.
 8. Duitsland een heel grote wijnkeuze heeft.
 9. Wendy makkelijk gek te maken is in een grote winkel.
 10. Sander Benny heeft verslagen met de berg op te fietsen.
 11. De jaguar van Bieke niet zo nagelbestendig was.
 12. Mark best wel sexy was in zijn onderbroek was om half 1 ’s nachts.
 13. Ann, Einar, Davy en Jobbe kunnen eskimoteren.
 14. Sander en Jens de echte trainingsbeesten zijn (de meesten vaartrainingen van iedereen (zelfs om 1 uur ‘s nachts )).
 15. Een zwembadje meenemen op trainingskamp een slim idee is.
 16. De havermout op kamp weer top was ( ja, Benny dit is voor je ego).
 17. We toch wel heel blij waren met de kookploeg.
 18. Bieke en Sander weer verbrand zijn.
 19. Na velen jaren de eenhoorn 🦄 het toch begeven heeft.
 20. Koffie goed heeft geholpen voor de ouderen.
 21. Niet iedereen zijn tanden poetst .
 22. Ida het trainingskamp ook al begint te voelen.
 23. Einar bijscholing Nederlands heeft gekregen.
 24. Einar de concentratie van een mug heeft.
 25. Yens Brent 10 euro heeft betaalt om 5 keer op te trekken en hij die terug moest geven van de pa van Brent.
 26. Ribe wel degelijk 3,5 km aan een stuk kan lopen.
 27. Mark plezier had in de straftraining geven.
 28. Jan en Jef goed overeenkomen behalve in de K2.
 29. Een familiefeest na trainingskamp niet leuk is.
 30. Wiezen het kaartspel van het kamp was.
 31. We ook wel wat dansertjes onder ons hebben.
 32. Zelfs Einar spierpijn kan krijgen.
 33. Dat je met 3 man en spullen in de Mini kan zitten.
 34. Vergeten kleren ingevroren terug worden gegeven.
 35. Jens altijd kaarten van onder zijn benen kan halen.
 36. Ribe Ruben 2.0 is.
 37. Jef niet weet wat bolognese is.
 38. Yens niet verlegen is om op iemand anders zijn telefoon te zitten.
 39. Verstoppen in de bosjes geen goed idee is om de looptraining te ontduiken.
 40. Jens en Sander het overwegen om volgend jaar naar trainingskamp te fietsen.
 41. Mark graag op een elektrische fiets rijdt.
 42. Davy een pettenjacht heeft gehouden.
 43. Jef snurkt als dark father.
 44. Jens en Sander de meeste kilometers hebben gevaren.
 45. Lucas niet op de groepsfoto staat.
 46. We 20kg bananen 107l melk hebben gedronken.
 47. Er elke avond karaoke was in de jongenskleedkamer.
 48. De pupillen en miniemen meisjes het record hebben van het langste douchen.
 49. De macarena kan uitgeroepen worden tot kampdans.
 50. Ribe eten smokkelt naar zijn kamer.
 51. Duitse muggen Belgisch bloed lekker vinden.
 52. Het badmatje van Ida een populaire rustplek was.
 53. Er dit jaar geen wandel- of zwemclub was voor de ochtendtraining.
 54. Dat het een toptrainingskamp was!!