Trainingskamp 2016 (Lac du Sautet, Frankrijk)

Trainingskamp 2016 (Lac du Sautet, Frankrijk)

Dag 1

Om 4 uur stonden we al met onze slaperige gezichten te wachten tot iedereen er was. Natuurlijk vertrokken we pas echt om half 5 nadat we afscheid hadden genomen van onze ouders. Na 5 minuten in de bus sliepen Leen en Bieke al. Het duurde niet meer lang vooraleer de rest ook in slaap gevallen was. Rond 7 uur was onze eerste tussenstop in Luxemburg, waar we snel terug wegreden nadat iedereen naar de WC was gegaan. De muziek stond redelijk luid maar Leen kon er gewoon door heen slapen. De chauffeurs begonnen te praten met het andere busje via de walkietalkie. Toen we stil stonden om de tol te betalen, waren de walkietalkies niet meer nodig maar communiceerden wie via het raam met elkaar. Snel kwam de tweede tussenstop eraan waar iedereen weer meteen naar de WC ging en na een korte rust vertrokken we weer. De pret duurde niet lang, want door Rob zijn kleine blaas moesten we een extra tussenstop inplannen. Iedereen had voldoende geslapen en vooral Roos was klaarwakker. Ze kon het dan ook niet laten om door de walkietalkies te zingen, en jammer genoeg klonk dat redelijk vals. Baud zijn CD’s waren snel afgespeeld maar gelukkig konden we Leen haar gsm gebruiken voor de muziek.

De derde en laatste tussenstop begon goed want de zon scheen hard. Iedereen wilde dan ook in de zitzetels zitten maar jammer genoeg kwam de regen er alweer aan. Na de regen kregen we bij ons busje lekkere hotdogs. Al snel vonden de jongens ‘hotdog de luxe’ uit. Anneleen probeerde zuinig te zijn met de bickyuitjes maar als je de grond zag was dat niet het geval. Snel konden we weer verder rijden naar de eindbestemming. We begonnen te hopen dat de eerste groep al klaar was met de tenten op te zetten. Met veel heuvels en bochten overleefde iedereen de rit met moeite maar het uitzicht maakte alles terug goed. Uiteindelijk kwamen we aan na een lange busrit. Natuurlijk was het aan het regenen maar het mooie weer kwam er terug aan. Het mooie blauwe meer en de hoge bergen waren toch wel de moeite. De eerste groep had gelukkig de grote tent en nog wat slaaptenten opgezet, hoewel zij de storm moesten trotseren. Toen het opgehouden was met regen konden we beginnen aan de rest van de tenten en dat was snel gebeurd met de goede hulp van Karolien! Hierna kon de bagage in de tent (daar had Leen veel werk mee!) en de matrassen werden ook opgepompt. Nu moesten we alleen nog maar eten: heerlijke spaghettisaus die Anneleen op voorhand zelf gemaakt had. Daarna konden we de matrassen al uittesten want we moesten al gaan slapen nadat we onze tanden hadden gepoetst. Het was een vermoeiende dag, maar na een lange nachtrust waren we er allemaal terug bovenop, maar dat kunnen jullie lezen in het volgende verslag! We geven jullie alvast een voorsmaakje met onze eerste groepsfoto!

 

Jana en Febe

Dag 2

De eerste trainingsdag begon al heel vroeg: om 8 uur stonden we al paraat om de eerste looptraining te beginnen. Voor de meesten begon het al pittiger dan verwacht, namelijk berg omhoog. Toen de eerste training erop zat, stonden er lekkere broodjes op ons te wachten. (Ook de Nutellla choco was aanwezig 🙂 .) Wanneer onze buikjes gevuld waren, schoot de afwasploeg in actie! Om 10 uur begonnen we het water te verkennen. Na het klunzige instappen op het stenen strand was het de bedoeling om een groepsfoto te maken. Anneleen had het al snel warm, dus besloot om de foto te verpesten. Uiteindelijk hebben we toch een mooie groepsfoto kunnen maken door onze persoonlijke fotograaf Neel (#selfie!). Nadat we wat gepaddeld hadden, kreeg iedereen tomatensoep (met VEEL lettertjes) en een stukje brood. Omdat we de lepels in België vergeten waren, moesten we het met plastieken lepels van de plaatselijke intermarché doen. Toen we gegeten en afgewassen hadden, begon de platte rust. Doordat er onweer voorspeld was, werd de training een beetje uitgesteld en konden we wat langer chillen 😉 . Het was toch wat wèrmm in de zon, dus besloten we toch eens wat af te koelen in het meer. Voor sommigen toch wat frisser dan verwacht. Het zonneke bleef schijnen dus gingen we met ons bootje en paddel weer richting het meer om onze 3de en laatste training van de dag te starten. Na deze training hadden we het gevoel gekregen dat het trainingskamp 2016 écht begonnen was. We gingen douchen en wat kaarten terwijl Lieze en William naar de winkel gingen voor het eten van deze avond: kip met rijst en currysaus. Toen we onze borden bijna leeg hadden, kwam William nog af met de potten appelmoes, die we uiteindelijk nog allemaal lekker opaten. Tijdens het eten kwam de regen toch nog uit de lucht gevallen. Na één dagje in Zuid-Frankrijk hadden we ondervonden dat Roos de kampfotograaf gaat worden. Daarom snelde ze ook snel naar de dubbele regenboog die boven de berg verscheen. De laatsten gingen douchen terwijl de afwasploeg weer stond te popelen om in de regen af te wassen. We sloten de dag af met enkele potjes kaarten. Na de eerste trainingsdag, waren we moe genoeg om direct in slaap te vallen. Op naar de volgende dagen :).

 

Amber, Marie & Bieke

Dag 3

We stonden alweer vroeg klaar voor het dagelijks ritueel. Sommige noemen het lopen, anderen noemen het een bergbeklimming. Na 20 minuutjes zwoegen en zweten deden sommige nog wat stevige oefeningen, terwijl anderen zich er onderuit hadden kunnen werken. Tot ons grote genoegen was er vandaag cornflakes die ze speciaal voor ons in de Spar waren gaan halen aangezien alle andere winkels dicht waren op zondag (wat worden we toch verwend ;)). Amper een half uur na het ontbijt moesten we ons al klaarmaken voor de eerste vaartraining van de dag. Voor de helft van de vaarders stond er een remtraining op het schema, waarbij onze spieren het hard te verduren hadden gekregen. Na die uitputtende training hadden we stervende honger. Jammer genoeg moesten we nog even wachten want de snelheid van de kookploeg moet nog opgekrikt worden, al kunnen we het wel begrijpen want de winkel ligt een heel eind hiervandaan. Om toch maar even een compliment aan de chefs te geven: de croques waren echt heel lekker, hmmm. Het verplichte middagdutje hierna deed iedereen deugd. Om half 4 stond nog een tweede vaartraining op het programma: voor de ene een chille training, voor de ander een K2 training. Na een verfrissende plons in het meer stond het eten een ‘beetje later dan gezegd’ klaar. Nog proficiat aan Bjorn die zijn bord macaroni rechtstaand op de bank heeft opgegeten. Meer van deze spannende avonturen zullen jullie thuis nog wel horen, we willen jullie nog niet alles verklappen ;). Onze dag is nog niet om want we moeten ons nog klaarmaken voor onze eerste avondactiviteit van Karolien: levend Cluedo. Ondertussen worden onze afdalers, die zeer goede prestaties hebben behaald, opgehaald na een lange reis met de TGV.

Kijk morgen weer voor meer sfeer ;).

 

Roos en Leen

Dag 4

Na een nachtje slapen waren we weer uitgerust van de leuke avondactiviteit die Karolien had georganiseerd. Zoals gewoonlijk gingen we deze ochtend rond 8 uur lopen, maar deze keer was het extra warm. De kadetten deden een originele kampdans in plaats van het lopen, gemaakt door Lieze. Na het lopen hebben we nog een reeks buikspieroefeningen gedaan en daarna krijgen we een stevig ontbijt. Eenmaal we het ontbijt op hadden gegeten, gingen we weer varen: sommigen al wat harder dan anderen. De “sterke” jongens deden een K2 training en de groep van Roos en Belinda deden een R1 training van 50 minuten. Na de training kregen we lekkere soep voorgeschoteld van onze koks. Daarna hadden we een verplichte platte rust van 1 uur. Na de platte rust zijn we met iedereen gaan zwemmen in het meer. Sommigen gingen rustig dobberen, terwijl anderen tot de overkant van het meer zwommen. De jongens aspiranten hadden het idee om van de hoge rots af te springen, dus gingen we met een grote groep richting de rots. Na het zwemmen gingen we met de oudere vaarders een frisse cocktail drinken op het terras van onze camping. Uiteindelijk kwam iedereen erbij zitten en hebben we allemaal samen een ijsje gegeten. Na al dat zwemmen, hadden we toch wel honger dus begon de kookploeg maar eens aan het eten: WAP (Worst, Appelmoes & Patatten). Na het eten werd er afgewassen door de afwasploeg en hebben we nog wat gevolleybald, al liep dat niet zoals gepland. We lieten 1 Hollands meisje meespelen, maar al snel volgden tien andere Nederlanders, die ons kwamen vergezellen.

 

Stien & Belinda

Dag 5

Op een prachtige woensdagochtend mochten we weer met blije gezichten gaan lopen in de OOH zo leuke bergen. We konden het de dag op voorhand al maar niet uit onze hoofden krijgen dat er een berg op ons aan het wachten was zodat wij weer lekker konden zweten op onze lege maag. Natuurlijk zijn er altijd zo een paar strevers die alles willen showen wat ze kunnen #not.

Toen we aankwamen aan de camping dachten we dat we eindelijk lekker konden gaan smullen, maar nee, natuurlijk niet want we zijn blijkbaar een sportclub en dat betekent dat we ook nog onze sixpacks moesten gaan showen, en voor degenen zonder sixpack eigenlijk gaan toekijken hoe de anderen het beter deden en meer actief waren.

Na de ‘sixpackmarteling’ konden we eindelijk onze lege magen vullen met een prachtig lekker fris stokbroodje met een hespje of een kaasje en natuurlijk ook nutella choco maar dat is maar een detail. De trainers hadden een fantastisch plan om een leuke sprinttraining te geven met Jonas die zijn drinkbus even kwijt was, zodat Bjorn zijn drinken moest afstaan aan hem. Jonas had uiteindelijk geen dorst meer maar er was wonderbaarlijk nog genoeg drinken over voor Bjorn.

Toen kwam het middageten met overheerlijke kippenblokjes die Karolien op de mooi gedresseerde bordjes legde in grote hoeveelheden in tegenstelling tot Nick want hij is niet zo goed in veel eten opscheppen. Nu genoeg over Nick en zijn ‘voedselopschepkunsten’. We konden weer een goed schoonheidsdutje doen in de middag maar de kleine vervelende maar ook schattige vliegjes kriebelden ons wakker, en NU NOG!!!! Toen we mochten opstaan na ons schoonheidsdutje hadden we natuurlijk weer een paar zagen aan onze oren om te vragen of we mee wilden gaan zwemmen. We gaven toe en gingen gewoon mee om hen een plezier te doen maar natuurlijk vonden we het wel leuk en hadden we geen spijt dat we mee waren gegaan.

Na het zwemmen moesten we alweer gaan trainen. Gelukkig was het traag wat eigenlijk blijkbaar snel had moeten zijn. We hebben zitten chillen met onze kapotte billen door de rode, mooie, leuke, korte maar krachtige, spetterende, pijnlijke waterglijbaan. Het avondeten kwam weer dichtbij met de prachtige kok van één en al spierbalmassa namelijk Jorg die de spekjes lekker aan het bakken was voor onze ronca-noedels zodat we weer zoveel konden eten tot we buikpijn kregen. Toen wilden Lars en ik gaan zwemmen, maar we kregen te horen dat we dit prachtige verhaal moesten gaan schrijven om jullie te informeren over deze mooie zomerse prachtige dag in het zonnige Frankrijk zonder ouders. De rest van de avond gaat ook nog zeker heel goed verlopen aangezien hier toch heel veel jongens zijn met humor van het hoogste niveau dat zelfs Phillipe Geubels er niks tegen kan gaan beginnen. Houdoe en bedankt voor het applaus dat jullie thuis aan ons geven ( hahahaha ).

 

Groeten van den Lars en den Bjorn

Dag 6

Update van dag 5: de aspiranten jongens en meisjes wilden een nachtje gezellig doorbrengen onder de sterren, maar omdat William en Marnik Van Oijen vreesden voor ons goed humeur tijdens de rustdag, moesten we toch ieder in onze eigen tent kruipen. 🙁

Eindelijk is het zover… Vandaag werden we van onze plicht ontdaan om aan onze ochtendloop te beginnen. Deze ging vandaag gelukkig niet door omdat we een (hopelijk) leuke rustdag voor de boeg hadden 🙂 Na een half uur langere nachtrust begonnen we aan ons lekker ontbijtje en daarna ook aan de berg afwas. Hierna begonnen we aan de voorbereidingen voor het middageten: groenten snijden! Toen alle wortelen, tomaten, komkommers en ajuinen gesneden waren, stond het grootste deel van de groep weer klaar op het volleybalveld, anderen waren nog een beetje aan het uitrusten onder onze grote tipi. Marnik Van Oijen en William vertrokken eerder omdat ze door gebrek aan plaats in de busjes moesten liften om op de bestemming van onze activiteit te geraken. Met 2 liften over 80km kwamen ze ruim op tijd aan.

’s Middags werden de smosjes met smaak binnen gemoffeld, waarna we niet mochten treuzelen en naar onze activiteit moesten vertrekken: een waterparcours op het meer. Dit meer kenden sommige van ons nog van een afdaalstage op de Durance. Rond 13 uur gingen we met onze 4 blauwe busjes richting Embrun. Eenmaal aangekomen en ons geïnstalleerd bleek dat we op het foute adres waren en moesten we allemaal terug in de busjes. We cruiseden verder… Toen we eindelijk toch op de juiste plaats waren, mochten we ons amuseren in het meer en op het leuke waterparcours. Bij de ene ging dit al wat vlotter dan bij de andere. Febe had er in ieder geval geen moeite mee: ze ging overkop toen William haar de lucht in katapulteerde. Ook William amuseerde zich rot, zijn 90 kilo kwam van pas om ons allemaal een stuk omhoog te sturen op een springkussen drijvend op het water. Ook de Moonwalk (een gladde, ronde buis op het water) bleek een groot succes. Het doel was om hier over te lopen zonder in het water te belanden. Dit heeft heel wat sfeerbeelden en grappige filmpjes opgeleverd. Zij die er als enigen in slaagden waren Roos, Sander Janssen en Jonas Hermans. Na ons een uur uitgeleefd te hebben, werden we getrakteerd op een lekker ijsje! Een beetje wandelen langs de Durance en herinneringen ophalen of luieren in de zon waren de activiteiten voor het volgende uur. Terug in onze busjes, luidkeels meezingend met de schijfkes, reden we terug naar ons stekske. Wanneer we aankwamen begon Jan met enkele vrijwilligers aan de groenten, terwijl Dries achter de grill te vinden was. Om 21 uur (wat later dan normaal) stonden de bordjes voor ons klaar en konden we genieten van deze smakelijke maaltijd. Later op de avond, om 10 na 10, kwamen onze 2 verloren zonen uiteindelijk ::)p de camping met een zeer goed humeur door enkele drankjes onderweg :). De avond ging verder nog snel voorbij en zo kropen we terug in ons bedje om uit te rusten voor de volgende trainingsdagen.

 

Made by Marie & Joke

Dag 7

We begonnen de dag zoals altijd met een stevige looptraining. Sommige van ons moesten het al opgeven bij de start omdat ze zich niet lekker voelde. Na het lopen kregen we zoals elke dag lekker Frans stokbrood ofwel cornflakes. Nadat iedereen zich had volgepropt gingen de afwassers weer aan het werk. Toen zij klaar waren moesten we ons gaan klaarmaken voor een pittige lits-training. Iedereen zag al tegen de training op en hij moest nog beginnen. De groep was wel een beetje uitgedund omdat sommige nood hadden aan een middagdutje. Terwijl wij op het water gingen ging Marie naar de dokter want ze had last van haar arm. Nadat marie terug was van de dokter met een spierscheur gingen we lekker verloren brood eten. Toen we weer vol zaten gingen we in groep middagrusten onder de tipi tent en om half 4 stond er weer een zware training op het programma. Na de zware training gingen we weer lekker eten: wortelstoemp met hamburger en appelmoes. Na het lekkere eten gingen we met zen alle lekker gezellig volleyballen. We waren allemaal vroeg gaan slapen vanwege de enkele zieken onder ons en we keken al uit naar de volgende zware dag.

 

DE BESTE GROETEN LENNERT EN JORGGGGGGGG

Dag 8

We begonnen de dag met een halve rustdag. Na een stevig ontbijt vertrokken we om te gaan raften. Toen we aankwamen kregen we lekker warme kleren tegen het koude water (7°C). Daarna kregen we een uitgebreide uitleg hoe we moesten raften. Na de uitleg pakten we onze boot om het wild water te trotseren. Er was best wel wat stroming en veel stenen, dus moesten we de boot goed vasthouden. Toen iedereen in de boot zat konden we vertrekken. Maar natuurlijk botste we meteen tegen een steen aan. Na de botsing met de steen ging het al wat beter. Na even gevaren te hebben moesten we voor de 1ste keer stoppen, helemaal probleemloos ging het niet. Bij de 2de stop mochten we gaan zwemmen. Om niet tegen stenen te botsen moesten we met onze benen naar voor, kont omhoog en armen naar de zijkant. Na het zwemmen gingen we door met onze tocht. Toen we aan het einde waren, werden we met busjes teruggebracht en gingen we eten bij een pracht van een waterval. Tijdens het eten kwam er een gezin ook genieten van het water in hun bloot gat. Natuurlijk kon Leen haar ogen niet afhouden van de naakte man. Marnik en Dries konden het ook niet laten om eens te kijken naar de naakte vrouw. Iedereen was klaar met eten en we moesten natuurlijk ook eens naar boven klimmen om de waterval van dichtbij te bekijken. Nadat de 2de groep klaar was met raften gingen we terug naar de camping. Zoals elke dag gingen we ‘s middags trainen maar een deel van de groep voelde zich niet zo goed. In de avond aten we pizza, maar niet iedereen vond hem zo lekker. Even later gingen we volleyballen. Na het volleybalen was er een gezellig kampvuur met marshmallows en veel meer lekkers.

 

Layla & Anne

Dag 9

Het is dan toch gekomen, de laatste dag hier in het (al dan niet) zonnige Frankrijk. De dag begon met een laatste (maar niet minder zware) looptraining. Gevolgd door een ontbijt met speciale LION-cornflakes en de laatste keer onze Franse ‘flutes’. Hierna volgde een rustige vaartraining met enkele sprintjes. In de namiddag scheen het zonnetje en leken de opruimzorgen nog heel ver weg. Toen was het tijd om afscheid te nemen van Roos en Anneleen, die met de vlieger terug naar huis gaan, en om te gaan varen. Maar de weergoden waren ons niet goed gezind en stuurde boze donderwolkjes op ons af. Varen zat er dus niet meer in en snel begonnen we de eerste tenten op te ruimen en boten te laden. Het spreekwoord ‘vele handen maken licht werk’ was hier wel van toepassing, waardoor het opruimen vlot gebeurde. Toen was het tijd voor het laatste avondmaal. Omwille van de vele gevoelige darmpjes hadden de koks besloten om de geplande maaltijd (Fish sticks en spinaziepuree) te vervangen door spaghetti met tomatensaus of rijst. Hierna werden ook de grote tenten opgeruimd zodat we morgenVROEG snel kunnen vertrekken. Nu is het tijd om te gaan slapen, zodat we morgen klaar zijn voor de reis naar het lang verwachte thuis.

 

Karolien & Neel