Trainingskamp 2013 (Bütgenbach, België)

Trainingskamp 2013 (Bütgenbach, België)

Dag 1

De eerste dag was al goed begonnen . Nadat we 2 uurtjes gereden hadden, aten we onze boterhammetjes op en moesten we beginnen met de tenten op te zetten. Eerst de 2 grote tenten en daarna die van ons. Dat was nogal een klus in de hete zon! Davy en Cindy overliepen de kampregels terwijl wij een lekker stukje watermeloen kregen. Voor de jarige job, Roos, hadden we een liedje gezongen en kreeg ze een kaartje en een lekker aardbeientaartje 😉 wij kregen gelukkig ook iets: een zakje snoep! Daarna hadden we even rust en maakte we ons klaar om het water te gaan verkennen. Toen we daarmee klaar waren, ging iedereen eventjes een plonsje wagen. Voordat we ons gingen douchen moesten we toch nog eventjes de boten terug vastleggen. Terwijl we aan het kaarten waren kregen we lekkere rode besjes voorgeschoteld ( bedankt Johan en Diana! En nog een fijne verjaardag!!!). Toen wachten er een barbecue op ons, waarvan iedereen genoot (behalve de afwassers ). Sevens krijgen we nog een dessertje daarna mag je nog even doen wat je wil en dan bed in, de pupillen om: 21 uur , de minimen om 21.30 uur, de kadetten om 22 uur de aspiranten om 22 uur, de junioren om 22.30 en de rest mag kiezen, maar niet te laat hé 😉 want het is om 7.45 uur lopen! Daag!!

 

Joke, Marie, Tom en Marnik

Dag 2

De 2de dag begon voor ons om 07:45, iedereen stond paraat behalve Ardit, die moest nog zo nodig naar de wc gaan. De rest vertrok voor een les ochtendgymnastiek van Jeroen. Baud en Davy zijn nog verder gelopen tot aan de dam. Na de ochtendoefeningen stond het ontbijt al mooi voor ons klaar. Nadat onze buik gevuld was, maakte we ons gereed voor de eerste vaartraining van de dag, een korte maar pittige sprinttraining! Tegen half 1 konden we onze benen onder tafel schuiven voor een soepje met boterhammen. Na even platte rust zijn we met z’n allen gaan zwemmen in het meer en de afdalers en de 3 helden Dries, Seppe en Neel hebben hun eskimoteerkunsten kunnen tonen. Na het spelen was het tijd voor het echte werk, een stevige uithoudingstraining. Na deze leuke namiddag konden we onze buikjes weer vullen met overheerlijke hotdogs! Nu is het nog wachten op het avondspel: casino, om iedereen te laten zien wat we waard zijn.

 

Ruben en Lennert

Dag 3

Vanmorgen moesten we heel vroeg uit de veren omdat de looptraining (normaal kwart voor 8) werd vervangen door een vaartraining om kwart voor 7 (veel te vroeg naar onze goesting). Maar toch genoten de meesten toch nog van de rust en het mooie uitzicht. Na het varen keerden we terug om een lekker ontbijtje eten en ons vervolgens weer klaar te maken voor de volgende training om half 11. Het was een leuke maar vermoeiende training.

‘s Middags hadden we de keuze uit fris fruit, stukjes kip, knakworstjes en stokbrood. Na de middag, toen de afwas gedaan was, vertrokken we met ons allen naar het strand om daar lekker te zonnen en te zwemmen. Er werd ook op de grote (opblaasbare) ijsberg geklommen en van af gesprongen ( of gegleden). De jongens hebben samen met enkele (knappe) Duitse meisjes gevolleybald, Dries was hier blijkbaar niet zo goed in.

Tegen vijf uur hebben we onze spullen gepakt en zijn we terug naar de camping gegaan waar een lekkere pasta met broccoli en zalm voor ons klaar stond (waarvoor dank aan de kookploeg). Na het eten organiseerde Karolien een avondspel: Het Sluipspel. Je moest je zo onherkenbaar mogelijk maken met allerlei kledingstukken en voorwerpen. Na een half uur begon het spijtig genoeg hard te stormen waardoor het spel letterlijk in het water viel! Door deze regen stonden ook een paar tenten onder water. Gelukkig mochten deze natte spullen in de mobilhome drogen. ’s Avonds werden nog wat spelletjes gespeeld zoals Risk, Jungle Speed en kaartspelen.

Daarna kropen we allemaal, uitgeput van deze leuke dag, in ons bedje.

 

Hanna en Roos

Dag 4

Om kwart voor 8 stond iedereen klaar voor de dagelijkse conditietraining. Na een kwartiertje lopen en oefeningen doen was iedereen helemaal fit om zijn boterhammen naar binnen te kunnen schrokken (Tom). Daarna moesten we wachten op die ontzettend trage afwassers, Gonne en co.

Toen die terug waren konden we eindelijk gaan varen en de langverwachte k2 en k4 training van Jeroen doen. Dit was verschrikkelijk slecht geregeld omdat het niet anders kon. Grapje Jeroentje.

De trainingen werden gegeven door de fantastische Seppe en Bart, en Davy ook. Ardit vertelde ons heel fier dat hij zijn laatste propere onderbroek aan had, maar zijn vuile hingen te drogen. Toen iedereen uit zijn boot was en Sander eindelijk was omgekleed konden we eens in een restaurant gaan eten. Het enige nadeel was dat Seppe, Bart en de stoute kinderen in de zon moesten zitten waardoor ze allemaal een zweetreet hadden. We kregen tomatensoep, patatten en schnitzel en daarna chocomousse als dessert.

Nadat iedereen gerust had, konden we rustig deelnemen aan het spel.

Het spel van de dames kadetten was heel leuk maar werd verstoord door de regen en onweer, we waren de dood nabij want de bliksem sloeg in de boom langs de tent, maar niemand had dit gezien.

Het spel was heel gezellig, iedereen amuseerde zich en de vreugde kon niet meer op.

Toen het spel gedaan was ging iedereen gezelschapsspelletjes spelen, behalve Seppe want die was heel moe van die vermoeiende kinderen training te moeten geven.

 

’s Avonds hebben we een zware sprinttraining gedaan (het was afzien en Leen viel om van vermoeidheid) waarna iedereen stikkapot was en naar bed ging.

 

Seppe en Bart

Dag 5

Het opstaan was dit keer gelukkig wat later, want we gingen pas om 8:30 lopen. Daarna kregen we een lekker dagelijks ontbijt. Omdat we vandaag een halve rustdag hadden, gingen we maar één keer varen en was er een leuke activiteit voorzien, die zich volledig in het slechte regenweer afspeelde. Maar goed dat iedereen slechte kleren bij had, want de bedoeling van deze activiteit was om elkaar met verf te bekladden. Tegen het einde van het spel was iedereen zeiknat, mooi geverfd en had iedereen zich goed geamuseerd! Na een korte duik in het meer of een lekkere douche, konden we weer in het restaurant gaan eten, ditmaal als voorgerecht soep, vervolgens lekkere kip met frietjes en als dessert watermeloen. ‘s Middags was er een uithoudingstraining. Enkele hebben hier hun voeten aan geveegd, gelukkig waren er ook nog die het serieus namen. Het avondeten was spaghetti met als dessert chocomousse. Na het eten werd er nog veel badminton gespeeld, gebabbeld en gelachen. We moesten vandaag ook afscheid nemen van Seppe en Bart die het kamp vroeger verlaten. Na dit alles kon iedereen goed slapen en zich klaarmaken voor een nieuwe zware trainingsdag.

 

Daan en Philip

Dag 6

Om kwart voor 8 stonden we klaar om te gaan lopen. De ene liep al wat verder als de andere, maar iedereen had zijn portie wel gehad. Na het lopen stond een lekker ontbijtje klaar. Toen iedereen klaar was met eten, overliep Davy de dagindeling. We hadden nog tijd tot 10 uur om ons om te kleden voor het varen. Om 10 uur liepen we naar het meer voor de eerste vaartraining (voor sommige al de laatste) van de dag. Na een uur van harde inspanning was de training gedaan en liepen we terug naar de witte tent. Daar rook het al heerlijk naar verloren brood. We schoven allemaal aan voor het middageten. Toen iedereen hun buikjes vol had, maakte we ons klaar om naar het strand te gaan. Rond 14.00 uur vertrokken we naar het strand. We waren nog maar net op het strand toen begon het te stormen en we allemaal uit het water werden geroepen door de redders. Even later rende iedereen terug naar de tenten. Binnen een paar minuten waren we er en ontdekten dat de tent van Roos, Leen, Bieke en Hanna was ingezakt. We maakten heel de tent leeg en schuilde voor de regen. Na een half uur was de storm voorbij en hingen we alle natte spullen op om te drogen. Toen de hemel was opgeklaard gingen we terug naar het strand. Na wat zwemmen en zonnen gingen we om 17.30 terug voor het avondeten. We aten pita zo veel als we op kregen en voor wie wou was er ook een dessertje. Na het eten gingen de meeste douchen en de grotere gingen nog een tweede keer varen om 19.30 uur.

 

Het record van afwassen is vandaag officieel verbroken door de afwasgroep van Dries, Davy, Amber J, stien, casper!

 

Belinda, Leen, Bieke

Dag 7

De dag is al vroeg begonnen en sommigen stonden al om 6 uur paraat om te varen, Karolien en Davy waren de gelukkige. Voor een paar van de leden was het te vroeg opstaan omdat ze de avond daarvoor iets te veel gebabbeld hadden (of scheten lieten he Amber J!) zij kregen straftraining van the masters of pain (Dries en Baud). We maakten ons klaar voor het lopen maar we werden meteen verleid door de lekkere geur van spek en eieren, maar toch moesten we eerst een eindje lopen voordat we dit stevige ontbijt konden binnen spelen. Vijf personen: Tom Kok, Marnik, Nick B, Dries, Tom V. met een goede conditie liepen nog een rondje rond het meer (10km). Doorheen weer een regenbui speelden we gezellige kaartspelletjes of het ga-op-iemands-schoot-zitten-spel. Daarna kregen we training van de geweldige Baud en Dries, maar ook Gonne! Na deze spelletjes/sprinttraining kregen we lekkere smosjes, voor Joke belegd met veel groentjes maar voor Marie was het een broodje cocktailsaus! Na enkele potjes presidenten (waar Amber VB en Baudje uitblonken!) trok de hemel open. Toen was het weer tijd voor een training, toen deden we k2, maar er was iets fout gegaan, davy werd opeens getransformeerd in Marie, en dus mocht Marie training geven aan de ‘grote’ en mocht Davy met Joke k2 varen wat een hele eer was. Alle k2’s en k4’s werden ingehoesd en vastgelegd. In groepjes vertrokken we om te gaan douchen. We wandelden naar het dorpje waar de pizza’s op ons stonden te wachten. Sommigen aten een halve pizza, andere aten de restjes op: Dries, Baud, Nick V, Amber VB, …. In de speeltuin konden we weer helemaal ons zelf zijn en van alle glijbanen en draaidingen afgaan!!! We maakten een paar groepsfoto’s en wandelden verder voor een verrassing! PS: de ijsjes waren lekker. Eenmaal terug op de camping moesten we één van de tenten opruimen en kregen we een geweldig optreden van de 2 ukki’s, goed gedaan Jana en Anne! We mochten een beetje later opblijven en maakten ons klaar voor de ALLERLAATSTE nacht! Daaag en tot morgen mammie’s en pappie’s!!

 

Dit verslag is mede mogelijk gemaakt door : Marie, Joke, Baud, Tommeke, Amber, Amber J. en Suzan

Dankwoordje

Het trainingskamp zit er weer op. Ik heb zeer veel positieve reacties gehoord. Hartelijk dank voor de inzet aan alle deelnemers en vooral voor de organisatie aan de begeleiders Davy, Cindy, May, Tom en Jeroen. Het doet ook goed om eens een reactie van derden te krijgen. Hieronder geef ik er een mee van de campingburen.

 

Wij staan sinds enkele dagen op de camping in Butchenbach. Onze buren zijn leden van NWC. Een grote groep. Zo’n 50 personen. Wat een geweldig fijne buren hebben wij. We merken er nauwelijks iets van dat het hier om een grote groep jeugdigen gaat. Zeer gedisciplineerd. Stil. Vriendelijk. Geen overlast. Geen herrie of harde muziek. Bezorgt om elkaar en andermans spullen. Fantastische groep met een hoge sociale cohesie. Bedankt dat jullie aan de mede kampeerders denken. En geniet nog van jullie verblijf. Wij zijn blij met jullie als onze tijdelijke buren. Familie Roze en familie Gal.

 

Proficiat voor het voorbeeldig gedrag!

 

Paul Broekx

Voorzitter NWC