Trainingskamp 2020 (Bütgenbach, België)

Dag 1

Vandaag zijn we rond 9u30 vertrokken bij de club. Na een 2u rijden zijn we bij onze bestemming in Bütgenbach aangekomen. Samen met de hulp van onze lieftallige ouders hebben we de tenten op gezet. Daarna zijn we onze tenten gaan inrichten. Wanneer iedereen klaar was, zijn we het meer gaan verkennen. Het meer was vrij groot! Je kon aan de ene kant bomen en aan de andere kant zeilboten, paar gebouwen, campings, de dam en nog veel meer zien. Na het verkennen, hebben sommigen geprobeerd in te stappen op het water. Er vielen heel wat mensen om, dus dat was wel lachen. Dries zijn boot is juist niet naar de bodem van het meer verdwenen. Daarna hebben we door onze beste koks spaghetti gegeten. Na het eten is de afwas ploeg gaan afwassen. We hebben ook een kamp spel, het heet Gotcha. Ik zal het maar even uitleggen. Iedereen op het kamp heeft een kaartje gekregen met zijn naam erop. Op het kaartje staat een woord en een naam. Jij moet ervoor zorgen dat degene die op het kaartje staan de het woord zegt. Ribe heeft al veel pogingen ondernomen om papa Erwin een woord te laten zeggen. We gaan niet verklappen welk, maar zoals Ribe het met zijn woorden te zeggen: het begint met onder en eindigt op broek. Wat is Ribe zijn woord? Het woord is hij letterlijk uit zijn koffer gaan halen en rond mee gaan lopen. In de avond heeft iedereen zich geamuseerd met gezelschapsspelletjes.

Laurie

Dag 2

Deze ochtend begonnen we vroeg met lopen na een deprimerende nacht vol met regen en wakker worden, waardoor een hele hoop mensen slecht geslapen hadden. Nadat we gelopen en gestretcht hadden, konden we genieten van een lekker ontbijt, ondanks dat er te weinig havermout was (er is later bijgemaakt) hebben toch met zijn allen gesmuld van dit lekkere ontbijt. Toen de afwas klaar was, moesten we al bijna gaan varen. Bij het naar beneden lopen waren er een aantal mensen verontwaardigd dat we zo lang moesten wandelen (1 km). Na een zeer winderige R3 training was iedereen blij dat er lekkere tomatensoep met balletjes (gemaakt door Karolien en Roos) op het menu stond.

Toen de platte rust gedaan was, snelde iedereen naar de tent om te gaan zenuwen (kaartspel). Bij de vaartraining waren de snelle jongens eerder vertrokken om een rondje rond het meer te varen. De andere groepen hadden een rustige R1 training gecombineerd met sprintjes. Na de training vloog iedereen de douche in omdat een hoop mensen het toch koud hadden.

Toen iedereen klaar was met douchen stond het eten (kip-rijst-curry) al klaar, daarna legden Ann, Febe en Jana ons het avondspel uit. Het was een vergrote versie van Cluedo. Kobe Loomans was de mol bij zijn groep, de moordenaar van het spel en nog steeds pompte bij een opdracht 60 keer, dus hij deed het omgekeerde (hij moest eigenlijk het spel saboteren). Toen het spel was afgelopen, kreeg iedereen nog een trainingskamp 2020 pet. Even later gingen de kleinsten al naar bed en speelden de ouderen nog wat gezelschapsspelletjes.

Einar en Hidde

Dag 3

Ten opzichte van vorige nacht is het droog gebleven (al was het wel héél koud). Rond 7u45 zijn we allemaal wakker geworden of gemaakt (behalve de tent van Lotte, zij vonden het nodig om te blijven liggen) om de eerste training van de dag te starten. Enkele kampdeelnemers konden niet mee gaan lopen en verkozen een zwemtraining. Ze werden direct goed wakker door het koude water! Terwijl de zwemmers aan het afzien waren in het water was de rest bezig met de looptraining. Hier heeft zeker niemand koud gehad.

Jana en Bieke zorgden voor het lekkere ontbijt inclusief havermout! Het ideale ontbijt om een zware trainingsdag te starten. Voor de senioren stond er een R2 training op waarbij ze Ann, Febe, Einar en Jorden in K2 hebben meegenomen (of achterna gevaren). De rest van de junioren / aspiranten werkten een leuke K2 training af. Voor alle andere groepen stond er een sprinttraining op het schema (SARE IS ER NIET INGEVALLEN, HIEP HIEP HOERA!!!).

Deze middag werden er croque monsieukes voorzien voor de frètzakjes onder ons. Er was zelfs bolognaisesaus voorzien voor de liefhebbers. Iedereen MOEST één stukje groente pakken, dat vond niet iedereen zo leuk.

Na de platte rust, die sommige al goed konden gebruiken, is een deel in het water gedoken voor wat verfrissing te vinden. Het was vandaag gelukkig al wat warmer dan gisteren.

Om 16u stond de 2de vaartraining op het programma. De kadetten mochten deze keer in de K2 stappen. Voor al de rest was het afzien met een extra rem rond de boot. De uitslovende senioren meenden dat ze hun spiermassa moesten onderhouden, onder leiding van beul Tom, heeft Baud serieus afgezien. Dankjewel Tom. ☹

De kleinsten onder ons bestreden elkaar als echte ridders in een grandioos waterballonnengevecht. Gelukkig was de eettent een neutrale zone waar er niet met ballonnen gesmeten mocht worden! Hierdoor zocht iedereen dekking en begonnen de meeste met een potje zenuwen of een ander tof kaartspelletje.

Voor het avondeten stond er lekkere spinaziepuree met fishsticks voor ons klaar (Hé Seppe Loomans ? ). Alle borden werden wel zeer goed leeggegeten. Deze avond werd er geen avondspel georganiseerd, maar dit weerhield de groep niet om samen een spelletje weerwolven te spelen (Valsspelen is ook spelen ~ Sare Smids / Ann Vlassak / Bieke Van Broekhoven / Joke Plas).

Om de dag goed af te sluiten en omdat Tom zoals gewoonlijk nog altijd een hongertje had, zijn er nog een paar potten platte kaas gesneuveld.

Hopelijk blijft het deze nacht nog droog en kunnen we met volle moed beginnen aan de volgende dag!

We hebben dit verslag met veel plezier geschreven.

Aja, want wij zijn als het ware de beste verslagschrijvers van het hele kabouterdorp (of trainingskamp). GROETJES!!!

XOXO
Febe Timmermans, Sare Smids en Baud Kums

Dag 4

Vroeg uit de veren stonden we vandaag weer klaar voor onze ochtendloop. Deze keer was er een ook een wandelclub voor de mensen die te lui zijn om te lopen EN te lui om te zwemmen. Na het stretchen stond het ontbijt voor ons klaar. En wat een verassing: de havermout was lekker, maar te weinig om onze honger te stillen. (PS: er werd 1,5 kg havermout gemaakt)

De vaartraining van deze ochtend bestond uit washleads voor iedereen, behalve de kleintjes onder ons. Die hebben een leuke training van Roos gekregen. Er stond NOG MEER WIND dan gisteren en daarom was de K2 training van de kleintjes naar vanmiddag verzet. Nadat de boten veilig waren achtergelaten, konden we gaan smullen als echte machines. We hadden heel de pan groentesoep opeten, inclusief al het brood.

Daarna gingen we gezamenlijk naar onze tentjes voor onze welverdiende platte rust. Toen we wakker werden was Davy al binnengesneakt en waren we ineens met 39. Degene die de slaap niet nodig hadden waren wat kaartspelletjes aan het doen en Tom en co waren al begonnen aan het snijden van de vele groentjes (we zijn wel topsporters hé) voor de wraps van vanavond. Toen iedereen met wat struggles wakker was geworden, konden we vertrekken voor een korte sprinttraining en de jongsten konden hun uitgestelde k2 training verderzetten. De wind was nog altijd veel te sterk naar onze goesting maar er waren wel wat windstille plekjes die wij hadden geclaimed voor de sprintjes. En voor de mensen die lang geslapen hadden (en nog niet doorhadden dat Davy was gearriveerd), was het wel een verassing dat ze Davy zagen varen.

En gelukkig voor ons duurde het avondeten niet te lang en waren de wraps snel klaar. De wraps gingen er vlot in en als je mocht bijhalen was het een race voor wie het eerste in de rij kon staan. Het eten ging tot de laatste kruimel op. Zo lekker was het!

Na het eten hadden de dames Febe, Jana en Ann een geweldige quiz gemaakt. De quiz was een mengeling van weetjes over de kajak en meezingen- en dansen. Op het einde was het team van Baud “De Piraten Bridge en de opblaaspinguïn” waarmee Joke Ann heeft gegottchad. Speciale vermelding voor Baud zijn zeer hoge enthousiasme. Nu de quiz afgelopen was en de meesten naar bed gingen kwam de dag op zijn einde, nu gaan wij dus ook slapen na deze weer geweldige dag.

Jorden, Sander en Jens (Jens zijn bijdrage was yoghurtjes halen)

Dag 5

Vandaag was een halve rustdag voor iedereen, we hebben 1 keertje gevaren en hebben niet moeten lopen deze ochtend. We mochten lekker lang (tot 8u30) uitslapen. Tijdens de vaartraining heeft Karolien een plonsje in het meer genomen, zelfs nog voor de training goed en wel begonnen was. De senioren hebben 23 km gevaren en de miniemen, kadetten en pupillen hebben 5 km gevaren.

We hebben deze middag smos gegeten en we weten ondertussen al dat Dries goed kan smossen met eten.

Deze namiddag hebben we een spel gespeeld in het bos. We moesten met spuitjes elkaar proberen te raken. Het thema van het spel was corona. Als je werd geraakt door een vleermuis (die corona heeft) dan moest je bij Beul Baud in het quarantainekamp opdrachten doen. Marc Van Ranst moest niet in quarantaine, de gelukzak! Het groene team had gewonnen (Yens, Tom, Sare, Seppe, Miel, Erwin, Jana en Brent). Ook voor dit spel geldt: valspelen is ook spelen (hé Tom :p).

Na het spel hebben we gezwommen om het meeste verf en vuil van onze armen, benen en vaak ook gezichten te wassen. Ward had geen genoeg aan een snelle plons in het meer om de verf van zich af te krijgen, hij stond s’avonds nog 2 uur onder de douche om weer helemaal proper te geraken! Yens Van Meensel had na de halve rustdag genoeg energie om wat kunstjes uit te proberen. Na een eerste keer proberen onder leiding van Einar, heeft Yens vandaag voor het eerst een backflip gedaan.

We hebben deze avond ook nog roncanoedels op ons bordje gekregen. De afwasploeg had er veel werk mee, omdat Febe niet zo goed door werkte. Tijdens het eten is Joke gepakt met gotcha door Febe, na haar fenomenale overwinning op Ann gisteren ☹.

s’ Avonds speelde de hele groep nog wat kaartspelletjes, we genoten van het puddinkje als dessert en al snel gingen de jongsten al weer hun tent in. Morgen staan er weer drie trainingen om het programma, we hebben er zin in!

Auteurs: Yens van Meensel en Dries Wauben
Regie: Baud Kums en Joke Plas

Dag 6

De trainingen moesten na de rustnamiddag terug opgepikt worden. Voor groep 2 stond er na het lopen en het ontbijt al direct een K2 training op het programma en de junioren/senioren hebben zich geamuseerd met een pittige R3+ training. Ook het eten was weer goed verlopen vandaag, er werd weer veel gegeten. ’s Middags werd er zo veel verloren brood gegeten dat het toastbrood op was. Gelukkig had de kookploeg dit voorzien en was er genoeg extra brood besteld. Door de warmte konden we buiten gaan liggen tijdens de platte rust. Een andere groep had echter geen rust nodig en ging direct na het voorziene half uur platte rust zwemmen.

In de namiddag was er voor de ouderen een K4 training voorzien. De K4 van Baud, Joke, Febe en Jana hebben de eindstrijd jammer genoeg gewonnen. Dit was echter geen domper op de feestvreugde voor de andere K4 (Tom, Ann, Karolien en Kristof). Ze probeerde zelfs om de beurt recht te staan, wat resulteerde in een mooie sprong uit de boot van Karolien. De meest opmerkelijke kampgenoot vandaag was Miel. Hij scoorde vandaag twee gotcha’s op twee uur tijd! Zowel Karolien als de kampleider zelf, Erwin, moesten eraan geloven. ’s Avonds stond er wortelstoemp met worst en appelmoes op het menu. Wat weer smaakte bij iedereen.

Om de dag af te sluiten werden de gezelschapsspelletjes opzijgeschoven voor een tweede keer zwemmen. Hierbij vielen een aantal gewonden (bloedneus, gescheurde nagel, wondje in de voet…), waardoor er NOG eens terug gelopen moest worden naar de grote tent. Ook moest er nog veel aftersun gesmeerd worden, want blijkbaar zijn Ann en Joke niet de meest ervaren insmeerders (Baud kan er zeker over meepraten).

Kristof, Jonas, Karolien en Bieke

Dag 7

Net zoals de afgelopen dagen begonnen we de dag met een looptraininkske (of voor de liefhebbers een zwemtraining). Een deel van de senioren ging echter een grotere uitdaging aan: Bieke en Karolien genoten van de rust op het meer tijdens een eerste vaartraining, Erwin, Roos en Joke besloten een rondje rond het meer te lopen. De conditie en het oriëntatievermogen van Roos en Joke werd serieus op de proef gesteld, ze namen even een kijkje bij de koeien op de weilanden een dal verder, waarmee ze hun looproute met 3km uitbreiden. Erwin had geen problemen met de juiste route te vinden en liep de 10km rond het meer zo snel, dat hij nog even samen met de zwemmers een plonsje kon nemen.

De kookploeg (Baud, Jana en Sare, onder toeziend oog van Liene) zorgde dat er zeker genoeg havermout was om onze hongerige maagjes te stillen. Als snel werd duidelijk dat het een warme en zonnige dag zou worden, we smeerden ons allemaal goed in (ja, zelfs Baud werd fatsoenlijk ingesmeerd vandaag), namen ons supercoole kamppetje en vertrokken richting water voor de laatste zware vaartraining van het kamp. Na het varen werd er nog wat geplonsd vooraleer we terugkeerden naar de camping, waar Karolien al lekkere tomatensoep met balletjes voor ons klaar had staan! 

Na de afwas volgde de welverdiende platte rust, die voor de meeste aspiranten, junioren en senioren zéér welkom was. De jongeren trokken al snel terug naar het meer om wat te zwemmen, terwijl de oudere hun schoonheidslaapje verderzetten. Door de hitte werd de vaartraining uitgesteld tot ‘s avonds, iedereen bleef ‘s middags dicht bij het meer om wat afkoeling te zoeken in het water, of om gewoon verder te dutten in de schaduw. ‘s Avonds konden we ons verwachten aan een feestmaal: pizza! Nadat Davy een uur had moeten wachten in de pizzeria (hij kreeg er gelukkig wel een biertje), kwam hij met 38 pizza’s aan, die – uiteraard – allemaal opgeraakten. Al wat de kleinere eters onder ons niet meer op kregen, werd al snel doorgespeeld naar de frètzakjes onder ons :).

Iedereen die nog goesting en energie had (wat gelukkig nog bijna heel de groep was) kroop nog een laatste keer het water op. Tom en Baud namen Emke en Sare mee in k2, ook Einar & Seppe Loomans, Yana & Lotte en Yens & Jens voeren in k2, de rest verkoos zijn vertrouwde k1’tje en peddelde de verzuring van de voormiddag uit de armen. 

We sloten de laatste dag af met een beetje chips en wat frisdrank, terwijl er kaartspelletjes gespeeld werden. Ook het kampspel (Gotcha) werd afgerond deze avond, iedereen die nog in het spel zat, moest dus nu zijn slag nog slaan. Miel was weer goed op dreef en wist 2 kaartjes te bemachtigen!

Moe maar voldaan na een super tof kamp kropen we onze tentjes in, genoten van het prachtige gehuil van de baby op de kampplaats naast ons en droomden van nog een extra weekje trainingskamp.

Joke

Dag 8

De wekker ging vandaag een halfuurtje vroeger dan normaal, we moesten namelijk al voor de middag van de kampplaats af. Tom, Ann en Baud waren blijkbaar nog niet moe genoeg van de week, zij besloten om voordat de rest wakker was, al een stuk te gaan zwemmen in het meer! Ondanks dat er voor vandaag geen trainingen meer op het programma stonden, kregen we toch nog een echt sportontbijt: havermout, bananen en platte kaas (natuurlijk ook witte bokes met choco, dat is voor sommigen net zo onmisbaar als havermout, he Roos 😉 ).

We vlogen er in om alles in supertempo op te ruimen, af te wassen, en in te laden. 

Al snel verschenen de eerste ouders op de camping om hun lieve kindertjes op te halen en de overgebleven verloren voorwerpen uit te zoeken. Aan alle ouders die, sommige zelfs 2 keer, gereden hebben: een super dikke merci!! Ongeveer 2 uur nadat we allemaal vertrokken waren in Bütchenbach, kwamen we weer aan in het vertrouwde Pelt. Na het boten afladen, Bertha (de bus van Peter) uitladen en even afscheid nemen van iedereen, zit trainingskamp 2020 er nu officieel op. Wat zullen we de drukte van de bende missen, nu we weer thuis in onze bubbel terecht komen!

Nog even als laatste: Erwin, heel erg bedankt om dit trainingskamp, ondanks de corona, toch te organiseren! We hebben allemaal hard getraind, veel gelachen, gespeeld, elkaar beter leren kennen en vooral ons super geamuseerd! Ook een dikke merci aan de andere kampleiding, die er samen voor gezorgd hebben dat er iedere dag eten op tafel stond, boodschappen gedaan werden, training gegeven kon worden… Want onthoud:  Everything is awesome, everything is cool when you’re part of a team 😉

Tot op de dijk!

Joke