Trainingskamp 2014 (Recklinghausen, Duitsland)

Trainingskamp 2014 (Recklinghausen, Duitsland)

Dag 1

 We hebben er lang naar uitgekeken, maar vandaag was het zo ver! Eindelijk vertrokken we. We verzamelde om 10 uur bij de club want daar stonden de taxi’s met eindbestemming Recklinghausen al klaar. Met onze hongerige buikjes kwamen we aan, behalve taxi Bart (Neel, Joris, Jonas en Baud), deze vond het nodig om nog even langs de Burger King te rijden en een klein ontbijtje binnen te werken! Nadat we waren aangekomen en we iets hadden gegeten begonnen we met de tenten op te zetten met de hulp van de rijdende ouders, waarvoor dank! Het was gelukkig vlot verlopen zonder al te veel gewonden. De tijd vloog voorbij dus het was al snel 4 uur. Tijd voor iets lekkers dus! Na het 4uurtje gingen we een eerste maal het water op, gelukkig moesten we niet te veel doen want het was nog maar een verkenningstocht. Hieruit hebben we geleerd dat er water in het kanaal zit (Goed zo Jana V.) en ook wel wat stroming aanwezig was, dit komt doordat we tussen twee sluizen in varen. Door de verkenningstocht waren we al uitgeput (ook alleen maar Marie en Joke…) en hadden we NATUURLIJK weer honger. De kookploeg die dit jaar 3 man sterk is (Bart H., Inge M. en Kristel V. waarvoor al hartelijk dank!) stonden al klaar voor ons met Bicky Burgers, echt kajakvoer. Vervolgens gingen we douchen, spelletjes spelen of het verslag schrijven. Het spelletje verliep zoals gewoonlijk wel wat ruiger met de jongens en Amber V. Nu gaan we stilletjes aan beginnen met onze avondrituelen in te voeren. Deze avond was er nog geen spel voorzien maar dit zal niet ontbreken de komende dagen. We hebben ons in ieder geval al goed geamuseerd vandaag en gaan dit doortrekken tot aan het einde van dit kamp.

 

Baud, Joke en Marie.

Dag 2

 Er is er één jarig hoera, hoera. er is er één jarig dat is Inge. Vandaag werd Inge 42j. (mocht ik eigenlijk niet meedelen) en dat werd uitbundig gevierd. De dag begon om kwart na zeven, de meeste waren nog moe, slaperig en hadden nog (grote) wallen onder hun ogen. Om half acht verzamelde de troepen om te gaan lopen en zich wat los te maken. Het was niet zo ver maar dan ook niet minder vermoeiend door het vroege uur. Nadat we onze spiertjes hadden opgewarmd konden we onze beentjes laten rusten aan de tafel. Na een goed en stevig ontbijt moesten de meisjes en de oudere jeugd zich klaarmaken voor het varen. Deze begon voor de eerste groepen om half 10. Voor de jongere jeugd stond er een sprinttraining op het menu en die werd met volle overgave gebracht door trainer Jeroen. Voor de oudere jeugd was er een rustige tempotraining. Daarna mochten de jongens de snelheidsduivels uithangen op het water nadat ze even hadden gerust. Toen de voormiddagsessie van het trainen erop zat was het alweer tijd voor te eten met kippensoep en stokbrood in de kommen/borden. Als nagerecht verwende de kookploeg ons met overheerlijke en vers gemaakte pudding. Na een “chille” platte rust mochten de meisjes en de oudere jeugd het water weer als eersten betreden. Hierop volgden dan weer de jongere jongens en de jongere meisjes die hun inzetten voor een afstandstraining. Nadat we het water hadden verlaten en terwijl sommigen zich douchte was de rest bezig met de voorbereiding van het avondmaal. Van de spaghetti genoten we dan ook met volle teugen. Maar de verjaardag van Inge konden we natuurlijk niet ongezien voorbij laten gaan dus hadden we een kroontje gemaakt en mocht ze voor één keer op de tafel gaan staan. En werd er luidruchtig gezongen. Als avondspel organiseerde Baud een leuke quiz over Jeroen zijn standaardmoppen, algemene kajakweetjes en de opperbekende liedjes van Disney. Als allerlaatste trakteerde Inge nog met wat cola en wat chips (voor marie is dit natuurlijk appelsap!). Nu is het tijd om ons bedje in te kruipen en zorgen dat we goed uitgerust zijn voor morgen.

Slaapwel!

 

Tommeke, Marnik en Baud

Dag 3

 Vandaag begonnen we weer vroeg met lopen, maar na enkele stretchoefeningen in het bos waren we weer helemaal wakker. Als ontbijt hebben we verloren brood gegeten, dit was heel lekker! Na dit stevig ontbijt zijn we gaan varen. Als de training in de voormiddag hebben we een leuke k2 training gedaan. Deze training werd gegeven door Jeroen. Na de training hebben we nog wat kubb gespeeld. Als middagmaal hebben we wraps gekregen (dit is het lievelingseten van Jana). Ze smaakten ons dan ook heel goed. Na eventjes geslapen te hebben tijdens de platte rust waren we weer helemaal klaar om erin te vliegen. In de namiddag hebben we training gekregen van super coole Amber Vb. en geweldige Marie. Voor een beetje verfrissing is daarna iedereen in het water gesprongen, maar dan natuurlijk een lekker warme douche erna! Als vieruurtje hebben we watermeloen gegeten en als avondmaal rijst met kip en currysaus. Als afsluiter van de dag hebben we het spel gespeeld van Bieke, Roos, Leen en Hanna. Voor het spel levend stratego werden we verdeeld in twee groepen. En het was de bedoeling om de vlag van het andere team te pakken te krijgen. Dit hebben we geprobeerd door te kruipen door de hoge netels. Na het spel kregen we nog een lolly van Inge en dan kropen we lekker ons bedje in.

 

Febe, Layla, Kyana en Jana

Dag 4

 Deze morgen werden we wakker gemaakt door de verschrikkelijk zingende Jeroen. En stonden we allemaal op met ochtendhumeur. En zijn we dus tegen onze goesting gaan lopen, gelukkig was het niet zo ver. We waren snel terug voor het ontbijt om boterhammen te eten, maar de choco was heel snel op of afgepakt door de grote jongens. Wij zaten in de tweede groep om te gaan trainen (10u30) en konden ons eten nog even laten zakken terwijl de meisjes en de junioren een zware afwerkten. Als middagmaal waren er overheerlijke croque-monsieurs om van te smullen. Deze middag was het verplichte platte rust omdat enkele onder ons de kantjes er waren aan het aflopen. Na een half uurtje rusten gingen sommige zwemmen en anderen maakten zich voor de volgende training. Dit was een meerzitter training waarbij we telkens een verschillende partner kregen. Na de training kregen we een vers gemaakte fruitsalade (dank u kookploeg). Terwijl de kookploeg het avondmaal voorbereide gingen we voor de verandering nog maar eens zwemmen. Ook hebben we nog alle boten verplaats om wat meer ruimte te maken en toen mochten we aanschuiven voor het avondmaal. Dit was vis met puree en lekkere boontjes. Als afsluiter van de dag hebben we een leuk avondspel gespeeld in het bos dat werd georganiseerd door Amber en Amber, marie en Joke. Toen we terugkwamen stond er alweer een leuke verassing te wachten (popcorn). Maar nu gaan we onze bedjes in, slaapwel.

 

Bjorn en Jonas

Dag 5

 Zoals elke ochtend moesten we weer véééééééééééééééél te vroeg opstaan. Om weer te gaan lopen en wat ochtendgymnastiek te doen. Voor de eerste keer van dit kamp gingen we over de brug lopen (via de trappen). Het ontbijt smaakte goed in de mondjes en de afwasploeg was weer paraat. Na een kleine pauze stond er een leuke sprinttraining op het programma in wedstrijdvorm. Bijna iedereen deed mee behalve de kreupelen/zieken. We deden 3x 200 m, 3x 150 m, 2x 100 m en 2x 50 m. Bij de meesten viel de training in de smaak waardoor er ook met veel enthousiasme werd mee gesprint. Een kleine pauze tussendoor en het eten was weer op komst. Een lekkere spaghetti carbonara beviel ons wel!!! Tijdens de platte rust werd er nog even geslapen en plannen bedacht voor in de namiddag. Deze plannen werden ook werkelijkheid waardoor we met z’n allen gingen zwemmen in een zwembad in de buurt. We vertrokken in shiften naar het zwembad waar de eerste groep wel bijna een uur heeft moeten wachten. Maar dan toch eenmaal binnen kreeg Amber VB/Baud alle verantwoordelijkheid om op de kleine kindjes te letten (de kookouders en Jeroen gingen het stad in). We waren nog maar net in het zwembad en Jana kwam al aangelopen. Ze had een bijensteek onder haar voet die Baud er lekker heeft kunnen uitgezuigen. Na ongeveer een uurtje zwemmen was het weer ons niet gunstig gezind en was er veel regen en bliksem. We zochten ons een plaatsje om te schuilen dichtbij de ijskraam. Waar we achteraf ook een lekker ijsje hebben gekregen. Het was al snel halfzes en we moesten al weer vertrekken. MAAR DIT WAS NIET NAAR DE ZIN VAN JEROEN!! We vertrokken terug naar de kampplaats in shiften waardoor het ook weer lang duurde. Maar de pijn werd verzacht door de pizza’s die ons opwachtten. Sommigen hadden niet genoeg en aten de restjes op van de anderen. Als avondspel was er een vettig spel voorzien maar dit ging niet door door het mindere weer. We kaartten nog wat en maakten het gezellig. Voor de meesten was er niet veel tijd meer over om op tijd in bed te kruipen. Maar gelukkig zorgden enkelen ervoor dat het toch was gelukt.

 

2x Amber en Baud

Dag 6

 Na het ontwaken door het menselijk alarm zijn we weer gaan lopen. Voor iedereen was het veel te vroeg dus de oogjes waren nog redelijk klein. Een paar kleintjes zijn moeten terugdraaien doordat ze het lopen te zwaar vonden. Eenmaal terug op de camping stond er een lekker ontbijt op ons te wachten. Nadat we ons buikje gevuld hadden gingen de meeste vaarders kaarten of loombandjes maken. Deze laatste zijn hier heel erg populair. Daarna was het vaartijd. Deze ochtend stonden er vaarspelletjes voor de kleinste op het programma. De rest deed zijn eigen training. ’s Middags kregen we tomatensoep met balletjes voorgeschoteld!! De buikjes waren rond dus nadat de afwasploeg klaar was, werd er een platte rust in gevoerd. Iedereen moest in de tent gaan liggen en rusten. Voor velen was dit hoog nodig om terug wat energie te krijgen. In de namiddag zijn we terug gaan varen, hierna hebben we ons rustig bezig gehouden tot het avond eten klaar was. Vandaag was het BLAUWE DAG waardoor alles dus in het teken van de clubkleur blauw stond. Blauwe grenadine, blauwe wafels en zelfs blauwe puree. Na het avondmaal hebben we gezellig gebabbeld, rondgehangen langs het kanaal etc. Door de zware regenval werd het buiten zitten echter verstoord met als gevolg dat de meesten vroeger dan hun slaapuur in de tent kropen. Op het geluid van de donder en de regen vielen we in slaap.

 

Gonne, Jana & Joke

Dag 7

 Vanochtend werden we gewekt door het vrolijke gefluit van Jeroen. De ene was hier al wat blijer mee dan de andere. Zoals gewoonlijk hadden we een looptraining met daarna een verrukkelijk ontbijt. De chefs doen echt goed hun werk!!  De trainingen zijn verdeeld over de dag waardoor iedere groep op een ander uur training heeft. Sommige mensen zagen het water voor het eerst: Bart, Nöella kropen bij de binken Joris, Nick en Baud in de k4, Kristel kroop na lange tijd ook nog eens op het water( in dezelfde binken k4) en Inge sprong er ook nog bij. Vanmiddag hebben we een lekkere smos gegeten. De platte rust verliep minder vlot dan normaal waardoor niet iedereen zo fit is op dit moment. Vandaag stond er een k2- en k4-training op het programma. Na het vieruurtje ging iedereen zich op zijn gemak douchen. Het avondeten stond een half uur eerder dan verwacht op tafel. Niet iedereen vond de chili con carne even lekker door de grote aanwezigheid van bonen. Wij vonden het persoonlijk overheerlijk . Na het avondeten moest de afwas weer gedaan worden. Hier ontstond er een lits-gevecht met de handdoeken die nu, een uur later, nog steeds bezig is. De ene kan hier al wat beter tegen dan de andere, Bart blijft de winnaar. Seffens gaan we het binnen-de-minuut-spel spelen en daarna weer braafjes naar ons bed.

 

Gonne & Joke

Dag 8

 Vandaag rustdag, eindelijk!!! Maar het zou geen trainingskamp zijn als we het water niet opkropen dus zijn we vandaag wat vroeger het water gaan trotseren. Om half acht lagen we (de ene al wat meer wakker dan de andere) met z’n allen op het water. We voeren in groepjes op eigen tempo naar de sluis en terug ( dit is 9 km). Toen we allemaal terug waren kregen we overheerlijk spek en roerei!!!! Nu hadden we een hele dag rust voor de boeg. Belinda en Stien hadden een vettig spel voor ons voorbereid. Dit was inderdaad zeer VETTIG maar ook héél plezant!!! We werden in 2 teams opgedeeld en begonnen eraan. Toen iedereen goed vettig/vuil was sprongen we met z’n allen in het kanaal om ons af te spoelen want we mochten van Barbera (de plaatselijke chef) niet rechtstreeks naar de douches hollen. Als middagmaal had de kookploeg de wortelsoep voorbereid en dat smaakte ons wel. Na een kalme platterust werden we brutaal wakker gemaakt (eigenlijk alleen Baud, hij werd bekogeld met flesjes in z’n gezicht en wat gekietel onder z’n oksels, danku Bart en Joris) om ons last-minute klaar te maken om te gaan zwemmen. We reden weer met shiften, maar dit keer naar een ander zwembad. Hier was meer te beleven want er was o.a. : een glijbaan, een speelweide, een bubbelbad, binnen- en buitenzwembad, kinderbadje (nog het leukste van allemaal!). Baud had het zwemmen iets vroeger moeten staken want hij had een scheur in zijn broek. We kregen honger en kochten ons een lekker ijsje. Dit was verfrissend! Na 2 uurtjes waterpret keerden we terug naar de camping om alles klaar te zetten voor de BBQ en een gezellig kampvuur ’s avonds. De jongere jeugd ging wat hout sprokkelen en de oudere jeugd zorgde voor de BBQ. Hier hadden we al even naar uitgekeken en het smaakte dan ook heel goed! Dan volgde de afwas… en het kampvuur! we mochten allemaal een uurtje langer opblijven dan normaal! Jeeeeej! Iedereen zat gezellig rond het kampvuur met marshmallows. De tijd vloog voorbij en het was al snel slaaptijd voor kadetten en zo voort. Maar niet voor die grote die nog een paar pintjes binnen kapten en pas gingen slapen als de tijd rijp was. Dit was de rustdag en nu gaan we er nog 2 dagen tegen aan!!!!

 

Joke, Marie & Baud

Dag 9

 Uiteindelijk besefte Jeroen dat kajakkers geen ochtend mensen zijn en daarom mochten we één uur langer uitslapen. Maar enkele vroege mensen waren nog van plan om te gaan lopen voor de rest wakker was (Marnik en Baud). Het enige probleem was dat Baud niet echt wakker was waardoor Marnik een klein kwartiertje van zijn slaap had verloren(ze zijn dus niet gaan lopen ). Een uurtje later werd al de rest wakker door het absoluut extreem vervelende, onnuttige, stomme, irriterende gekoekoek van JEROEN!!!!!!!!!!! We stonden rustig op en gingen we aan de ontbijttafel zitten. Na een stevig ontbijtje moesten de jongens zich weer klaarmaken voor de ochtendtraining. Dit was een korte sprinttraining. Een uurtje later was de volgende groep aan de beurt. Deze middag aten we koude pasta met groentjes en kip plus de restjes van de BBQ van gisterenavond. Na een korte platte rust werd een van de grote tenten neergehaald op een slakkentempo… Hierna moesten de jongens alweer snel doordoen om op tijd te zijn voor de training. Een meerzitterstraining waarmee we wat afstanden gingen varen. Eerst waren de jongens dus aan de beurt en daarop volgde de meisjes en junioren. Tom was nog niet moe genoeg van de eerste training dus eiste een plaats op in de junioren/aspiranten k4 (Joris, Nick en Baud). Omdat het de laatste K2/K4 training was moesten alle boten ingehoest worden. Alweer op een slakkentempo… Nadat de boten waren opgeladen kregen we spaghetti om de honger te stillen. Eens gegeten gingen allemaal douchen maar dit had niet veel nut, we begonnen (alweer) een litsgevecht met handdoeken waar er enkele blauwe plekken werden uitgedeeld. Nu zijn we moe, gaan we nog even chillen en dan de laatste nacht/dag van het kamp!

 

Bieke & Tom