Trainingskamp 2017 (Lac d’aiguebelette, Frankrijk)

Trainingskamp 2017 (Lac d’aiguebelette, Frankrijk)

Dag 1

Rond 3 uur ‘s morgens stonden we klaar om richting Zuid-Frankrijk te vertrekken. De ene al wat actiever dan de andere… 4 busjes stonden paraat, per 2 busjes vertrokken we uiteindelijk naar onze eindbestemming (lac d’aiguebelette). Natuurlijk vonden enkele jongens het nog eens plezant om te moonen ?.  Marie vond dit nog veel leuker en nam er natuurlijk ook enkele filmpjes van, niemand weet wat haar plannen daarmee zijn… Na een heel vlotte reis waren de eerste busjes ruim een uur voor de andere twee aangekomen omdat zij een slimmere GPS hadden waardoor ze niet in de file waren geëindigd. Het kan natuurlijk aan die fantastische chauffeurs (Baud & Joris) gelegen hebben. Na aankomst zagen we onze twee geweldige kookouders die ons de komende 11 dagen zullen voederen en zijn we samen eventjes de camping gaan verkennen… Een prachtig meer met heerlijk warm en blauw water. Wanneer iedereen rustig op het gemak de benen had gestrekt na een korte wandeling, waren we gestart aan de opbouw van ons tentenkamp. Iedereen had flink zijn best gedaan, zelfs Marie, om alles zo goed mogelijk op te bouwen. Het was ook wel veel gepuzzel om ervoor te zorgen dat elke tent kon worden opgezet…(weinig plaats). Na een half uurtje kregen we versterking van de andere twee busjes die eindelijk waren ontsnapt uit de file. Met die extra hulp ging de opbouw natuurlijk dubbel zo snel en waren we ook in-een-mum-van-tijd aan het genieten van een lekker bordje spaghetti, aangeboden door fam. Hermans. Helaas begon het na het avondmaal echt begaaid-hard te regen, waardoor de twee grote eettenten een klein beetje onder water stonden. Gelukkig hebben we grote kookpotten bij en een paar rollen duct tape. Wat kan een kajakker niet fixen met een rol duct tape?… ?  Nu nog even gezellig kaarten om vervolgens allemaal op tijd in ons bed te kruipen om fit en uitgerust te kunnen starten aan het trainingskamp!

 

Groetjes van jullie scheetjes xxxx

Amber, Marie & Joris

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dag 2

Na de hevige onweersbuien van deze nacht stonden we allen om 8u paraat om voor een eerste keer te gaan lopen / zwemmen. Het was een verkennende looptocht waar we aan het zoeken waren naar een stukje vlakke weg (die we natuurlijk niet vonden ☹), dus zal het afzien worden om telkens de bergen op lege maag te gaan beklimmen. De zwemploeg trok op dit vroege uur al in het water om de spieren los te maken. Na het lopen werd er nog gestretcht om vervolgens te gaan ontbijten. Omdat door de hevige regen er nog water in de tent aanwezig was, zijn we op het pad gaan zitten om de cornflakes naar binnen te werken. Om 10u was het onze eerste keer met de hele groep op het water, dit voor een verkennende vaartocht. Het instappen is hier voor de meeste niet zo gemakkelijk want er zijn geen steigers aanwezig, zo hadden we ook al snel onze eerste zwemmers… Toen iedereen fatsoenlijk ingestapt was, zijn we met z’n allen rustig gaan paddelen. Het meer is echt indrukwekkend en we kijken er naar uit om ons de volgende dagen helemaal te geven op dit fantastische water. Dit maakt het trainen dan ook zo veel leuker!

Na de verkennende tocht hebben we onze zwembroeken / bikini’s aangetrokken om te gaan zwemmen, maar hier was niet veel tijd voor want de soep stond alweer op ons te wachten. Na de soep werd er tijd gemaakt voor platte rust waarbij we een half uurtje onze ogen dicht hebben gedaan. Daarna zijn we weer zo snel mogelijk naar het water getrokken om opnieuw in het meer te gaan plonsen, ons bleke vel wat kleur te geven en het 4-uurtje binnen te werken.

Om 16u zijn we opnieuw het water opgegaan voor een eerste serieuze vaartraining, die we met veel plezier (nu nog wel) hebben afgewerkt. Als avondmaal heeft de kookploeg ons voorzien van rijst met kip en currysaus, dit was heel lekker waarvoor dank! Er was vandaag geen avondactiviteit voorzien maar er werd stevig gekaart, junglespeed gespeeld en nog veel meer! We vervelen ons dus zeker niet op deze mooie locatie! Vandaag waren de weergoden ons goed gezind en hopelijk is dit een voorteken voor de rest van het kamp en kunnen we dit mooie weer vasthouden!

 

Verslag afkomstig van:

Anne & Baud

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dag 3

Zoals elke ochtend stond iedereen weer paraat om te gaan lopen/zwemmen.  Doordat gisteren de tour wat te zwaar was hebben we vandaag een nieuwe tour gelopen. Dit was veel beter voor onze kuiten. De personen die niet konden lopen door een blessure zijn tot de overkant van het meer en terug gezwommen. Na het lopen/zwemmen hebben we onze armen en benen los gezwierd. Opeens kreeg Jan het idee om te pompen. Het was niet zomaar pompen, maar op de maat van het liedje Sally up. Dit was toch zwaarder als we hadden verwacht.

Na een stevig ontbijt konden we er weer tegenaan. De jongste hadden geluk vandaag. Zij mochten een leuke k2 training doen terwijl de oudere afzagen. s’ Middags aten we lekkere croque monsieurs met rijst en groentjes van de vorige dag. Na het lekkere middageten en een goede platte rust konden we weer gaan varen. Jammer genoeg was dit ook weer een heel zware training. Door het natte weer gingen al velen na het varen een lekkere warme douche nemen. Dit veroorzaakte een lange wachtrij. Tegelijkertijd werd het avondeten klaargemaakt door de kookouders en hun keukenhulpjes. De wortelpuree met worst en een saus was zoals gewoonlijk superlekker. Dit bleek uit de grote hoeveelheden die er werden opgegeten.

Na de afwas hebben we de geweldige quiz gespeeld van Belinda en Stien. Iedereen was zo enthousiast en competitief dat de buren kwamen klagen door het geluidsoverlast. De kleine schattige Teun kon niet slapen door ons enthousiasme. We mochten niet zomaar antwoorden op de vraag.  We moesten eerst 10 rondjes rond onze as draaien met onze vinger op de grond vooraleer we mochten antwoorden. Doordat 10 rondjes wat teveel waren hebben we het verlaagt naar 5. De uitslag tussen 2 groepen was zeer nipt. Met 1 punt verschil won het team van Baud. Na de geslaagde quiz hebben we nog wat gezelschapsspelletjes gespeeld. Hierna kroop iedereen moe in zijn/haar tent.

 

Geschreven door: Ann, Liene en Stien

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dag 4

1.PROFICIAT INGE MET JE VERJAARDAG!!!!!!

Vandaag was het de eerste halve rustdag, maar jammer genoeg zou dit volgens de weersvoorspelling de slechtste dag van het kamp worden. We starten de dag (jammer genoeg alweer ) met regen tijdens het lopen en zwemmen. Daarna konden we weer van een lekker ontbijtje genieten.

In de voormiddag hadden we een pittige sprint training voor de boeg. Tijdens die training hadden Stien en Ann plotseling besloten om een lekker plonsje te nemen in het midden van het meer. Het is dus blijkbaar niet zo gemakkelijk om terug in de boot te komen . Deze middag stonden alle ingrediënten voor een lekkere verse smos klaar.

De namiddag begon met een extra lange platte rust. Daarna was er een spel van Karolien gepland. We speelden het spel genaamd 1 tegen allen en alle opdrachten waren gelukt behalve een kamplied schrijven. Er waren verschillende grappige momenten, zoals: bij het kaartzuigen  was er een kaart weg gevallen en waren er wat kusjes gevallen, Ward liep graag nog eens 5 km extra en Leen en Roos kunnen blijkbaar toch niet zo goed schelden als men denkt .

Nog enkele weetjes over gisterenavond (dag 3): dat de tent super mooi versierd was met slingers en ballonnen voor Inge haar verjaardag, ook werd Lars getransformeerd tot Avatar van Oijen.

Bisous du lac d’Aiguebelette.

 

Bieke, Sander & Sander

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dag 5

Wie was het? En Wie zijn wij? Dat is een geheim dat ik nooit zal vertellen. Wij gaan praten over de schandalen van de elite van de Neerpeltse watersportclub.

Zoals elke morgen stonden we om 8 uur klaar om bergen te beklimmen en water te doorstaan. Voor de eerste keer deze week scheen ‘t zonneke. Daarna stond het gezonde ontbijt al klaar om aangevallen te worden. Voor de liefhebbers was er havermout. Na het ontbijt stond er weer een training op het programma. K4 voor de jongste groep en K2 voor de derde groep. Tijdens deze vermoeiende training was Bieke zo hard aan het varen dat haar boot het begaf. Ze moest een noodsprong maken, want haar boot zonk. Het vervolg van de Titanic. Gelukkig vond er een reddingactie plaats door de heldhaftige trainer van de roeiers. Na de training volgde er een geweldige fotoshoot in het meer met professionele hulp van misses Broekx. De middag brak aan en op het menu stond en stevig gepeperde soep. Bij deze raden wij het af om soep af te kruiden met pilipili. Na het middagdutje van gemiddeld 2 uur was het eindelijk tijd om te braden in de zon en pootje te baden. We kregen als vieruurtje een verfrissend waterijsje medemogelijk gemaakt door Belinda. De training werd een uurtje uitgesteld zodat we nog iets langer van de zon konden genieten. Om 17 uur lagen we klaar voor weer een pittige training. K2 voor de senioren en remtraining voor de derde groep. Hierna hadden we nog even tijd voor het eten klaar was. Als diner werden er hotdogs geserveerd. (ze hebben hier dus geen frikandellen en curryketchup L)

En nu gaan we het hebben over de schokkende gossip’s van het kamp. Wist je dat we dit kamp uitstekend op onze hygiëne letten door voor elke maaltijd onze handen reinigingen met spul. Maar we kwamen tot de ontdekking dat Lars en Nick zich dit hele kamp nog niet gedoucht hebben. We hebben hier te maken met stinkie winkies. Ook hebben we hier onder ons een aantal personen die te maken hebben met winderigheid. Volgens onderzoek laat de gemiddelde mens 10 scheetjes per dag. Maar zij gaan hier toch wel ver over. De ajuin tussen de hotdogs maakt het er niet beter op. Het gerucht gaat de ronde dat Bart zijn baard nog het hele kamp laat staan. Ook hebben er sommige jongens deze week een andere kant van zichzelf ontdekt. Meer hierover lees je in ons volgende avontuur.

You know you love us. XOXO Gossip girl.

 

Belinda & Leen

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dag 6

De steile hellingen in de omgeving van de camping beginnen zo stilaan hun tol te eisen op onze kuiten. Daarom kreeg vanochtend iedereen de keuze tussen lopen of zwemmen om het ochtendprut uit de ogen te krijgen. Na deze eerste training van de dag stond er weer een lekker ontbijt klaar met voor ieder wat wils; er was keuze tussen brood, ontbijtgranen en havermout. Toen de magen gevuld waren, kregen we onverwacht bezoek van onze vrienden van het natuurgebied. Blijkbaar stellen ze onze aanwezigheid op hun geliefde meer niet echt op prijs. Gelukkig hebben we een schappelijke regeling kunnen treffen met deze groene poren en kunnen we met een kleine aanpassing van ons dagritme blijven trainen op deze mooie locatie. Na de ochtendtraining stond er een primeur op het menu. Neel bereidde voor ons een evenwichtige, gezonde maaltijd met rijst, ei, spek en ui. Afgewerkt met wat appelmoes en een sausje sloeg dit in als een bom! Een nieuw gerecht is geboren, na Roncanoedels is er nu ook Neelrijst. Wegens de gewijzigde dagindeling hadden we de hele middag om lekker in het zonnetje te chillen en middagdutje te houden. Dit was voor enkele seniors wel nodig ?. Na het avondeten, dat bestond uit fish dicks en spinaziepuree, stond er weer een vaartraining op het programma. Een balletjestraining voor de twee jongste groepen en een pittige r3 training voor de rest. Hier werd duidelijk dat varen na het eten toch ook zijn nadelen heeft, maar de vissen in het meer vonden het allemaal goed. We sloten de dag gezellig af met een terrasje op de camping langs onze camping. De jongste groepen hielden het bij een ijsje en iets fris, de rest kon genieten van een lekkere coctail. Mmmmm lekker was dat. We besloten om terug naar de camping te gaan en te gaan slapen want morgen is de rustdag en staat er weer een mooie activiteit geplant. Daar zal u nog van horen in het volgende verslag. Heb er zin innn. Tot morgen! Slaapwel!

 

MVG bus KOEKKOEK!!!!! (Jan, Karolien, Sander Jannis, Jonas, Lars, Bjorn, Ward, Jorg en Neel).

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dag 7

EINDELIJK was het zover, de RUSTDAG! (ofja een rustdag kon je het niet noemen). De dag begon al goed, want we mochten lekker uitslapen tot 9u. Niet iedereen had dit goed begrepen want Nick en Jan hadden er al een vaartraining op zitten toen dat iedereen zijn tentje uit kroop. Ondanks onze strakke vooropgestelde tijdsplanning, was het toch weer haasten om op tijd in de bussen te zitten om te vertrekken naar de activiteit. De gps ’en van de verschillende busjes hadden ieder hun eigen idee van de snelste weg naar onze bestemming. Dit zorgde voor een kleine omweg in het begin en na een kwartiertje passeerden we terug langs de camping. Ons busje de Binkenbus genaamd had duidelijk de  kortste/snelste weg maar we werden jammer genoeg WEERAL niet geapprecieerd en hebben ons dus maar hoffelijk aangepast. Eenmaal goed vertrokken verliep de reis vlotjes en konden we op ons gemak ontbijten in de bus en werden bij ons de bo’kes zelfs door Ann gesmeerd en door Jana belegd (wat een service!). Om 11 uur arriveerden we op onze bestemming: een ongelofelijk hoogteparcour met enkele gigantisch grote ziplines gelegen op een prachtige locatie langs een fort nabij een ravijn. Al snel werd duidelijk dat niet iedereen er even vlot mee weg was, maar iedereen heeft vandaag wel wat grenzen verlegd. Vooral Stien en Stef hebben hun angsten onder ogen moeten zien, maar ze hebben zichzelf overtroffen en ze zijn zelfs over het ravijn gesjeest via een zipline. Anderzijds hebben enkelen hoogtevrees gekweekt door zich te wagen op het zwarte pad (het moeilijkste parcour). Er waren zo veel verschillende parcours/ziplines dat we ons heel de namiddag (>5uurkes) hebben geamuseerd en Jorg kon het niet laten om tijdens het parcour alle bomen te laten shaken tot grote schrik van de meisjes die op de bomen stonden. Daarbuiten is Karolien een paar haren armer door effe vast te zitten op het beruchte zwarte pad. In dit park bevond zich de langste zipline van Europa door het bos met zelfs snelheden tot 65km per uur (viesch snel!). Dit geeft  een prachtig uitzicht gaf over het immens diepe ravijn (echt chic!!). De kleinste van de hoop, ons Ann vloog zonder moeite over alle parcours heen (like a ninja) inclusief het zwarte pad.  Uitgeput en sommige met lichte schaafwondjes stapten we rond 18u terug de busjes in, op weg naar de camping maar onderweg werden de meisjes #de Binkenbus verplicht hun water op te drinken, enkel Ann had daar wat moeite mee maar is er uiteindelijk wel in geslaagd hare anderhalve liter naar binnen te spelen -Roos was trots op haar meiskes! – Eenmaal aangekomen stond er een BBQ op ons te wachten, WAT EEN TOPDAG. Helemaal afgemat konden we hierna voldaan ons bedje in duiken om ons terug voor te bereiden op de zware trainingen van de komende dagen.

Slaapwel!!

 

Jana & Roos

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dag 8

De dag begon weer met het normale ritme, 8 uur klaar staan om te gaan lopen/zwemmen. Wanneer de eerste training erop zat, konden we aanschuiven om te gaan boefen. De vaartraining begon iets later omdat we via de livestream voor onze Tuur wilden supporteren. Eenmaal terug op het water werd al snel duidelijk dat de trainingen zwaarder begonnen door te wegen.  Doordat we in de namiddag het water niet meer op mochten, werd de R1 training vervangen door een R3 training. De kleintjes mochten zich nog eens uitleven in meerzitters. Al gauw stond ons middagmaal klaar, soep en brood stond op het menu. Voor degene die al darmklachten hadden, stond er nog rijst op tafel en voor onze Sander Janssen stonden er een pak cracotten met jam klaar. Na het eten kregen we weer een welverdiende platte rust. Gelukkig kwam Jan ons goed nieuws brengen: de platte rust werd verlengt. Rond half 3 startte de activiteit van Stien en Belinda. Ze maakte een spel waarbij men 1 minuut de tijd kreeg om een opdracht uit te voeren. Enkele voorbeelden hiervan zijn: ballon in de lucht houden, spijker in een fles mikken, nagels lakken met de mond… Enkele waren moeilijker dan verwacht. Als avond eten werd er KAP voorgeschoteld. Dit betekent Kip met Appelmoes en Patatten. De appelmoes was zeker populair! Spijtig genoeg kreeg Lennert Stalmans hier de verantwoordelijkheid over. Doordat de namiddag training niet doorging hebben ze besloten dat we ’s avonds een stretchtraining doen. Enkele senioren kunnen het toch niet laten om toch op het water te kruipen. Ook vandaag zijn er weer enkele regenbuien gevallen. Hopelijk kunnen we morgen weer wat meer genieten van het zonnetje.

 

Van jullie zonnestraaltjes Marie, Amber en Einar ? <3

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dag 9

Na een regenachtige nacht zijn we met een stralende zon opgestaan om weer met volle goesting te gaan lopen/zwemmen (sarcastische kuch ). Vandaag heeft iedereen toch wel harder gelopen dan anders , daarom mochten we direct gaan smikkelen. Voor het varen hebben we nog met z’n allen naar Hermien haar 200m finale gekeken. Nadat Hermien 8ste was geworden stond er weer een zware training op het programma. Voor groep 1 en 2 waren het sprintjes ,groep 3 had een k2/k4 training en de oudsten zouden aan een zware training met wedstrijdtempo beginnen(3×5 x50” 30”rust en 10 min Lange rust). Maar jammer genoeg hebben we de training niet kunnen afmaken door een onverwachte onweersbui ,dus hebben we vroeger kunnen smikkelen van het verloren brood.

Om 13 uur moest Hermien de 500m finale varen daarin heeft ze met maar een verschil van een paar tienden van een seconden juist geen podiumplaats weten te behalen, maar natuurlijk vinden we dat onze Hermien het goed heeft gedaan(proficiaaaaattt Hermien!!!!) .Nadat we hadden gesupporterd hebben we maar eventjes kunnen slapen, want Artuur moest om 14:15 de 500m finale varen waarin hij vlotjes 2de is geworden ( nogmaals proficiat voor tuurke). Omdat het onweerde en we niet meer mochten varen hebben we maar een film gekeken ( beauty and the beast). Terwijl de film bezig was kwam het zonnetje weer eventjes erdoor en zijn we natuurlijk gaan zwemmen. Nadat Dries broekx werd overmeesterd in het water (een paar kampleden hebben hem kopje onder geduwd) konden we genieten van de beroemde Roncanoedels. Toen we klaar waren met de maaltijd en hadden afgewassen, had jan nog een leuke verrassing voor de voorlaatste avond( bier!!!!!!!!!! ,chips en frisdrank)

 

Grts Jonas ,Stef en Jorden

Deze slideshow vereist JavaScript.

Dag 10

De laatste volledige dag begon zoals elke andere, de invaliden doken het water in en de rest ging een looptraining tegemoet. Hierna volgde er een stevig ontbijt met brood, cornflakes of havermout (voor de echte beren!). Toen dit was opgepeuzeld, was het tijd voor een rustgevende r1/r2 training. Deze was zeer welkom want onze armpjes begonnen de voorbije trainingen toch wel te voelen. Als middagmaal stonden er heerlijke croque monsieurs (deze keer zonder korstjes ? ) op ons te wachten, met wat komkommer en tomaten om het een beetje gezonder te maken. Vervolgens kregen we een dik halfuur verdiende platte rust. Hierna was het tijd voor actie want er moest van alles gebeuren! Valiezen maken, koelkasten uitkuisen, een grote afwas doen, éen van de grote tenten neerhalen,… Er leek geen einde aan te komen. Vervolgens was het AL tijd voor de allerlaatste training van het kamp, een zware sprint training (kwestie van het af te leren ? ). Zij die dachten dat het zwaarste werk er op zat, kwamen van een kale reis terug. Nadat iedereen van het water was, werden er weer een hoop taken verdeeld en ondertussen werd de laatste maaltijd (Wraps!) bereid door Bart en zijn kookploeg. Aangezien we morgen vroeg moeten opstaan, werden er deze avond al een deel tenten opgeruimd zodat we straks minder werk hebben en vlugger kunnen vertrekken. Enkele tenten zullen dus overbevolkt zijn vannacht, lekker gezellig :D. Tegen half elf was eindelijk alles ingeladen en de remorken buiten de poort gereden. iedereen kroop zijn bedje in om te genieten van een korte (maar noodzakelijke) nachtrust.

 

Jan & Neel

Wist-je-datjes

Wist je dat….
 • Lars het hele kamp de gele trui heeft gedragen
 • Jongens hun dop niet afvegen na het plassen
 • Zelfs een Nelo door twee kan breken
 • Fishsticks voor het trainen niet goed op de maag liggen
 • De garderobe van de campingbaas toch niet zo uitgebreid was
 • Een Renault toch beter rijdt dan verwacht
 • Het busje van Dries en Neel een hondennaam (nl. Gradje) heeft
 • Pikante kip bij sommigen in de smaak viel
 • Ward wel graag peper heeft
 • Ann eigenlijk toch wel pizza wou
 • Er op de voorlaatste dag een festival plaatsvond
 • Gezelschapsspelletjes toch frustrerend kunnen zijn
 • Zenuwen wederom het kampspel was
 • Baud zijn tank wel erg leeg was
 • Nick niet tevreden is met maar één kussen ’s nachts
 • Er ook mannen met elkaar gekust hebben
 • Marie en Amber geen 24u zonder gsm kunnen
 • Je maar 3 t-shirts nodig hebt op trainingskamp
 • Benen scheren niet zonder gevaar is
 • Plastieken wijnglazen heilig zijn
 • Je met 20 man op 1 gsm livestream kunt kijken
 • Je zelfs tijdens het omkleden in slaap kan vallen (Carlijn ? )
 • ‘Juna’ (Hond van Hermans) maan betekende
 • Vrouwen niet graag scampi genoemd worden
 • Karolien het monster van het meer is
 • Ze in Frankrijk geen wc bril kennen
 • De wc’s ook elke nacht gebruikt werden
 • Amber schreeuwt in haar slaap
 • Dries snurkt als hij een glaasje te veel op heeft
 • Einar Spaans praat in zijn slaap
 • Jana kan rechtstaan in haar boot
 • Ann haar ‘waterdichte’ tent niet zo waterdicht was
 • De meiskes hun muziek niet bij iedereen in de smaak valt net zoals die van de paljassen jongens
 • Iemand liever gewoon wou poepen i.p.v. chinees poepen
 • Iedereen zijn drinkbus moest gaan vullen bij de WC’s en dat Jan Plas zijn drinkbus gewoon vulde aan de waterbedon in de tent (leiding zijn heeft duidelijk zijn voordelen)
 • Een schande is dat Marie een liedje van Greenday benoemde als dat van de Beatles
 • Het constant regende
 • We een terras hebben aangelegd in de witte tent
 • Teun zijn slaap nodig had
 • Er dit jaar geen croque monsieur wedstrijd heeft plaatsgevonden (we misten je Tom!)
 • Er voor de invaliden een ochtendzwemtraining plaatsvond in plaats van een looptraining
 • Nick de vissen goed gevoerd heeft
 • We een héééél leuk kamp gehad hebben!!!!