Trainingskamp 2021 (Robertville, België)

Dag 1

Hallo maatjes van andere zaadjes 😉 (kusjes Yens)

Nadat we ons verzameld hadden aan de club is iedereen zijn automaatjes gaan zoeken om de reis mee door te brengen. De reis was zenuwslopend omdat we allemaal aan het supporteren waren voor onze landgenoot Wout Van Aert. De tentopbouw verliep net iets minder vlot dan de rit van Wout omdat we veel last hadden van de regen en zo werd de bagage ook wat nat. 😟

Jammer genoeg konden we niet meer gaan varen in de namiddag, dus zijn we een wandeling gaan maken. Omdat het kaartlezen en de bordjes volgen voor enkele heel moeilijk was, zijn we een paar keer verloren gelopen. Na een aantal kilometers had Loth last van een paar blaren. Gelukkig had Jens V. een extra paar sokken in zijn tas zitten, waardoor we de tocht snel konden verderzetten. Een paar van de groep (koks en ‘gewonden’) namen een short cut om eerder naar de camping te gaan. Natuurlijk bleef de harde kern nog doorwandelen (zeker Yens en Daniël 😊) en zo zagen we een stukje van de wedstrijdbaan van de Warche. Na wat klimmen en klauteren van ongeveer 9 kilometer kwamen we uiteindelijk aan op onze eindbestemming = de camping.

Doordat Kristof niet kon meewandelen, was het eten al klaar toen de harde kern aankwam op de kampplaats. Ook Bieke en Karolien hadden de short cut gedaan om voor ons eten te zorgen, merci! 😉

Volgens Yens was de spaghettisaus wat pikant, maar volgens Jasper was Yens zich aan het aanstellen.

Na het eten legden Ann en Febe het rode draad spel van het kamp uit. Iedereen kreeg een ei en moest het verstoppen. De bedoeling was dat het ei niet gevonden werd door de andere spelers. Als je het ei van een andere speler vond, moest je het kapot kloppen op die persoon zijn/haar hoofd. Maar omdat het douchen op de camping geld kost, hadden we besloten om het ei op de voeten kapot te gooien. De regel is dat we het ei vandaag moeten verstoppen en morgen te beginnen met de zoektocht.

Weetje:

  • Door Ribe is er een nieuwe regel in gegaan tijdens het eten: geen scheten aan tafel.

Wat hebben we geleerd vandaag?

  • Verstop je ei niet onder een steen, want dan gaat je ei kapot (hééé Seppe Vandeweyer).

Groetjes Yens, Daniël, Febe en de rest van het kamp XXX

Dag 2

We zijn nu al de tweede dag op kamp en we zijn al kapot moe, buiten de miniemen. Die zitten vol energie en zijn niet in slaap te krijgen. Ze waren deze ochtend al voor zeven uur wakker en maakte de hele camping wakker. In de ochtend zijn we twintig minuten gaan lopen op de heuvels.  Sanne en een paar anderen die niet konden lopen in de ochtend zijn kracht oefeningen gaan doen.

Na het ontbijt zijn we gaan varen. Door het mooie weer -om drukte op het meer te vermijden- werden we in vier groepen verdeeld. Op twee verschillende tijdstippen zijn we in aparte groepen gaan varen. Nadat iedereen van het water was afgekomen, zijn we gaan lunchen. We hadden als lunch tomaten soep met gehaktballetjes met eventueel een stukje stokbrood erbij.

Rond twee uur kregen we dertig minuten platte rust. Hierna hebben we nog een training gedaan met niet zo’n lekker weer. Toen de trainingen gedaan waren, heeft de hele groep instructies gekregen voor de perfecte techniek. Dankzij chef Bieke en haar hulpjes hadden we heerlijk eten gekregen. Op het menu stond rijst met kip en currysaus.

Nadat het eten gezakt was, zijn we een avondspel gaan spelen. Febe en Ann hadden een geweldig spel in elkaar geknutseld, merci!! Je werd van klein naar groot gezet in een lange rij. Ann gaf je een tikje en zei een of twee en zo wist je in welke groep je zat. Elke keer als je won, kreeg je een hint om de cluedo op te lossen. De eerste opdracht was trefbal en daar had groep één gewonnen. Opdracht twee was estafette. Overal in het veld lagen zakken waar elk twee personen bij stonden van een verschillend team. Roos en Yana begonnen met de tennis bal door te geven naar Brent en Ribe enz. Uiteindelijk won team één weer. Een piramide bouwen was de derde, met als bedoeling de mooiste en de hoogste piramide te krijgen. Bij team twee viel Kobe bijna naar beneden, maar hij heeft het overleefd. 😊

Als vierde opdracht was het speerwerpen, alleen dan met een grote tak… Dus eigenlijk was het meer takwerpen. 😉 Door Erwin zijn verre worp had team twee gewonnen. Als voorlaatste opdracht was het hanengevecht. Iedereen moest op één been staan en elkaar omver duwen zonder je handen te gebruiken. Jens had gewonnen, waardoor team twee een tip kreeg. Niemand weet het maar hij had valsgespeeld (foei!).

Als laatste opdracht was het zakspringen, waarbij ze tot Ann en Febe moesten springen om een tip te krijgen. Het was helaas gelijk spel, volgens Sare en Emke is team één gewonnen. Na het spel was het bedtijd voor de miniemen. We hebben de dag nog afgesloten met een potje Rumikub of Jungle Speed.

Grts. Laurie en Loth

Dag 3

Alweer een morgen zonder zorgen begonnen we de dag met een looptraining of voor de mensen die niet konden lopen was er een zware krachttraining. Met lege magen begonnen we aan het ontbijt en groep 7 mocht lekker afwassen. Daarna kregen we een zware eerste R3+ training met rem (maar die zijn we thuis vergeten) dus gewoon R3+ (oeps 😂)

Zoals altijd stond er om 12 uur een heerlijk middagmaal klaar, deze keer was dat croque monsieur met groenten. Daarna mocht groep 1 afwassen. Na het middagmaal kreeg iedereen platte rust om in de namiddag weer gas te geven. Deze platte rust was vandaag al iets meer nodig dan gisteren. De training in de namiddag was washleads (afwisselend op kop varen), daar was niet iedereen blij mee. We voeren in groepjes van 4 zodat we makkelijk konden afwisselen en de vissers konden ontwijken. De groepjes waren door Joke perfect op snelheid ingedeeld, mercikes Joke! 😊

Op het menu van vandaag stonden lekkere roncanoedels, die vooral gemaakt werden door de Plasjes Joke en Karolien. Iedereen had zich weer goed vol gegeten. Daarna kon de afwasploeg weer beginnen. Ze deden er iets langer over dan normaal, omdat de zin een beetje ontbrak… (hé Ribe, Simon en Kobe)

Na de afwas gingen de meesten douchen, maar Karolien en Joke besloten om nog een vaartraining te doen. Dit was omdat ze in de voormiddag de training hebben gemist doordat ze in de winkel het croquebrood vergeten mee te geven waren. 🤷‍♀️

Einar had zich nog heel nuttig bezig gehouden met de jeugd wat houdingsoefeningen te leren. Deze zijn heel nuttig voor een juiste houding te hebben in de boot, waardoor de techniek ook beter wordt uitgevoerd.

Dit was het weer voor vandaag. Nu kruipt iedereen moe en voldaan zijn bedje in.

Groetjes Ribe, Jobbe, Seppe Loomans, Jannick 😜

Dag 4

Hoipiepeloi lezertjes, vandaag was het alweer de 4e dag van trainingskamp 2021. Deze ochtend hebben we weer heerlijk gerend en de niet-lopers hebben een wandelclub opgericht. Zoals altijd liepen Einar & co op kop (ondanks Einar zei dat hij vandaag rustiger ging lopen). Toen we allemaal uitgehongerd terug kwamen van ons ochtendloopje stond het geweldige ontbijt van Karolientje al klaar. Toen we allemaal vol zaten deden enkelen een hoognodig dutje door een tekort aan nachtrust omdat Einar het nodig vond om midden in de nacht zijn levensverhaal te vertellen en Loth het hoorde tot in haar tent.

De ochtendtraining begon nadat iedereen goed uitgerust was. Groep 2 en 4 hebben in K2’s en K4’s gevaren en dat ging niet bij iedereen even soepel. Bij Hidde kwam er een vogel langs en kakte op zijn boot toen hij zijn K2 wou pakken. Groep 1 en 3 deden ondertussen een sprinttraining.

In de middag aten we een overheerlijke soep met stokbrood maar toch vonden bepaalde mensen het leuker om het over de tafel heen te gooien (Jannick en Emke we kijken naar jullie 😉). Karolien was de held van de dag, ze redde Bieke van de dood toen ze stikte in een groentje van de soep en toen de Heimlich greep toepaste.

Liene maakte haar entree na de platte rust. Ze nam ook een zwembadje mee, gevuld door regenwater waar Jens Vlassak later deze dag veel plezier van had, ook Jan is hier lekker in gaan zwemmen. Tijdens de namiddagtraining waren de rollen omgedraaid en voeren groep 1 en 3 in de meerzitters. Groep 2 en 4 kregen op het einde van de training een stortbui over hen heen die nog een uur lang duurde. Simon en Seppe vdw waren samen omgevallen, ook Jef besloot een duikje te nemen net voor hij uitstapte.

In de avond aten we wraps en daarna hebben we nog gezellig samen spelletjes gespeeld.

Dit was het dan voor vandaag, tot morgen maar weer!

Toedels, veel kusjes en knuffels van Gwendolien, Hidde en Sanne 😊

Dag 5

Jaja, het was al weer dag 5. Maar het was een dag die goed begon omdat we al een uur langer mochten uitslapen EN omdat we een jarige onder ons hadden, namelijk Loth. De avond op voorrand hadden we al de tent versierd met slingers en ballonnen zodat de verjaardag goed ingezet kon worden de volgende ochtend. De spieren waren iets meer stijf dan geliefd bij sommigen onder ons, maar een goed ontbijt deed wonderen. Deze keer had Jonas de havermout gemaakt en het was ook weer magnifiek. Omdat het rustdag was hadden we in de voormiddag niks te doen, maar natuurlijk kan dat eigenlijk niet op een trainingskamp en besloten we met een paar te gaan wandelen. Er waren ook een paar laatkomers die tegemoet waren gelopen. We waren wel ergens beetje verkeerd gelopen waardoor het maar 7,5 km waren ipv van 10 maar nu waren we ruim op tijd voor het middageten.

De smos viel erg goed in de smaak en de afwasploeg had erg weinig te doen omdat alle bordjes goed werden leeggegeten. Terwijl Liene, Febe en Ann de laatste voorbereidingen troffen, konden we nog even een dutje doen om nog wat energie op te sprokkelen. Voor het spel werden we in 2 groepen opgedeeld en verplaatsen we ons naar het nabij gelegen weiland. Het grote spel was eigenlijk opgedeeld in allemaal kleine spelletjes die er maar voor een rede waren en die rede was om vettig en extra vettig te worden, we hadden de kleding die vies mocht worden echt wel nodig. Wat voorbeelden om de beste lezer toch wat te informeren: gooien met slagroom, tik tak boem met waterballonnen en sla elkaar op het achterwerk (om het netjes te zeggen eh) met verf en zorg dat je zelf niet geraakt werd. Het was erg geslaagd en wanneer de T-shirts volgens de nieuwe mode in 10 verschillende kleuren waren gedecoreerd, was het spel jammer genoeg gedaan 😟. Een erg dikke merci aan Febe en Ann voor het maken van dit tof spel.

Daarna was het hooog tijd om ons te gaan opfrissen aangezien de erg vieze benen, armen en ongeveer al de rest. De ergste viezigheid veegden we er zelf wat af en Roos keurden ons voordat we mochten gaan douchen. Maar er waren te weinig douches waardoor je erg lang moest wachten. Daarom zijn we met een paar alvast begonnen met douche in het zwembadje. Beetje koud, maar daar kunnen we wel tegen. Na even wachten was iedereen weer helemaal fris en konden we met grote eetlust beginnen aan de spinaziestoemp met fishsticks. De pan was erg snel leeg en er waren een extra soort fishsticks nodig.

Dus de conclusie was zoals altijd: de rustdag is ook zwaar genoeg en eigenlijk zou het geen rustdag moeten heten (onze mening, maar dan nog). Na nog wat ei gevechten (Emke weer eh) was er tijd om knus een film te kijken (Brave, helaas geen Spider Man). Er werd zelfs nog aan bevoorrading gedacht in de vorm van rijstepap. Of iedereen op tijd gaan slapen is, kunnen we u momenteel niet vertellen, maar dat komt wel goed want iedereen wil nu toch echt wel zijn nachtrust hebben denk ik. Maar nu wordt de film wel erg spannend en gaan we jammer genoeg toch moeten afsluiten.

Het verslag waar u al de hele week op hebt zitten wachten , Jorden en Sander

Dag 6

Dag liefste schatjes

Deze ochtend gingen we zoals gewoonlijk een gezellig ochtendloopje doen. Onze wandelclub is alweer uitgebreid door onze leden met (spier)pijn. Daarna gingen we ontbijten en het witte brood was weer al snel op, waarop een zware training volgde. Febe vertelde dat we het instagram account van @peddelsportvlaanderen mochten overnemen voor een dag. Dit betekende dat bij elke activiteit iedereen zijn uiterste best moest doen om er zo goed mogelijk uit te zien. We werden ingelicht over onze training en gingen op het water.

Na het vreselijke afzien volgde het lekkere middageten. Alle 100 000 wentelteefjes werden opgevreten door onze atleten, daarom werden er wraps als noodoplossing gebruikt. Natuurlijk waren er nog wat kasten onder ons die nog niet tevreden waren en ook nog eens stokbrood verorberden. Na de platte rust was er een rustige training voorzien waarbij we gefilmd werden en waarbij op onze techniek-aandachtspunten gewezen werd. Natuurlijk was Simon aanwezig die in het water was gevallen bij het instappen, ook Miel wou liever even zwemmen.

Er waren een paar strevers die de zoektocht naar de eieren verder zetten. Zo werd het ei van Sanne en Gwendoline op hun voeten kapot gegooid. Als beloning voor deze activiteiten kregen we heerlijke pasta met stokbrood voorgeschoteld. ‘s Avonds waren er geen activiteiten voorzien en kregen we een vrije avond.

Bladopvulling: Havermout recept voor 45 man

  • 7 liter melk
  • 1,5 kg  havermout
  • En nog een speciale portie voor de lactose-intollerante mensies + Kristof.

Oké dat was het voor vandaag dag hartendiefjes <3

Kusjes Lenke en Yana

Dag 7

Dag kijkers, welkom bij een nieuwe blog

Vandaag begonnen we weer de dag met een stevige loopsessie. Nadat we allemaal kapot waren van het lopen, kregen we een lekker ontbijt. Na het ontbijt kregen we te horen dat we in een k2 of k4 gingen varen. Voor de training mochten de jongens als eerste in de k2 en k4’s en de meisjes in de k1. De vaartraining was vooral r2. Na de zware training kregen we een lekkere hotdog. Nadat we onze buikjes hadden gevuld, hadden we de platte rust buiten genomen in het zonnetje en werden er verschillende kajakkers wakker gemaakt door enkele speelvogels. Ook werd er volop gedanst door onze hakker Kristof. Na de platte rust gingen de meisjes in een K2 of k4 en de jongens in een k1. In de namiddag hadden we nog een geheime activiteit (meer info volgt 😊 ), waardoor we wat later op het water zaten. Na de vaartraining kregen we lekker eten en je kon het al raden … boerenkost (WORTELSTOEMP MET WORSTEN). We hadden zeker grote worsten. Heel lekker! Normaal hadden we nog een heel leuk avondspel maar jammer genoeg is het niet door gegaan omdat we iets te laat van het water waren en we allemaal uitgebreid de tijd namen om onze wortelstoemp op te eten.

Bedankt om onze blog te lezen

Groetjes Jasper, Jan en de rest van het kamp.

Dag 8

Hallo schattekes😉,

Vandaag was de allerlaatste dag van het kamp. We begonnen als gewoonlijk weer met een ochtendloopje. Na het ochtendloopje hebben we lekker gegeten. Er was zelfs havermout over! Groep 1 moest goed afwassen. De eerste vaargroep vertrok rond kwart over tien, de tweede om half twaalf. Er zijn er helaas een paar omgevallen ( Lenke, Claudine, Yannick, …). We hebben deze middag lekkere tomatensoep gegeten en alle broodrestjes. Daarna hebben we een half uurtje platte rust gehouden, om weer sterk verder te kunnen. Daarna ging iedereen ( buiten degene die zich slecht voelden 😟) om half vier washleads varen. Omdat het de laatste vaartraining was, ging iedereen hun boten rij-vast op de remork plaatsen. Door de dag hebben we onze tassen moeten maken. We aten deze avond Neel-rijst (rijst, spek, ei, ajuin, en tot Neels ergernis ook erwten en paprika). Na het eten werden alle tenten gecontroleerd op hoe goed alles opgeruimd was. 1 grote witte tent werd alvast opgeruimd, dus alles wat er in stond moest ook weg!. Om acht uur kregen we frisdrank en chips als beloning voor het werk😊. We mochten ook allemaal een half uurtje langer opblijven, omdat het de laatste avond was.

En dat was onze laatste dag op kamp.

  • Claudine, Lotte, Dries, Tijl en de rest