Dag 2

We zijn nu al de tweede dag op kamp en we zijn al kapot moe, buiten de miniemen. Die zitten vol energie en zijn niet in slaap te krijgen. Ze waren deze ochtend al voor zeven uur wakker en maakte de hele camping wakker. In de ochtend zijn we twintig minuten gaan lopen op de heuvels.  Sanne en een paar anderen die niet konden lopen in de ochtend zijn kracht oefeningen gaan doen.

Na het ontbijt zijn we gaan varen. Door het mooie weer -om drukte op het meer te vermijden- werden we in vier groepen verdeeld. Op twee verschillende tijdstippen zijn we in aparte groepen gaan varen. Nadat iedereen van het water was afgekomen, zijn we gaan lunchen. We hadden als lunch tomaten soep met gehaktballetjes met eventueel een stukje stokbrood erbij.

Rond twee uur kregen we dertig minuten platte rust. Hierna hebben we nog een training gedaan met niet zo’n lekker weer. Toen de trainingen gedaan waren, heeft de hele groep instructies gekregen voor de perfecte techniek. Dankzij chef Bieke en haar hulpjes hadden we heerlijk eten gekregen. Op het menu stond rijst met kip en currysaus.

Nadat het eten gezakt was, zijn we een avondspel gaan spelen. Febe en Ann hadden een geweldig spel in elkaar geknutseld, merci!! Je werd van klein naar groot gezet in een lange rij. Ann gaf je een tikje en zei een of twee en zo wist je in welke groep je zat. Elke keer als je won, kreeg je een hint om de cluedo op te lossen. De eerste opdracht was trefbal en daar had groep één gewonnen. Opdracht twee was estafette. Overal in het veld lagen zakken waar elk twee personen bij stonden van een verschillend team. Roos en Yana begonnen met de tennis bal door te geven naar Brent en Ribe enz. Uiteindelijk won team één weer. Een piramide bouwen was de derde, met als bedoeling de mooiste en de hoogste piramide te krijgen. Bij team twee viel Kobe bijna naar beneden, maar hij heeft het overleefd. 😊

Als vierde opdracht was het speerwerpen, alleen dan met een grote tak… Dus eigenlijk was het meer takwerpen. 😉 Door Erwin zijn verre worp had team twee gewonnen. Als voorlaatste opdracht was het hanengevecht. Iedereen moest op één been staan en elkaar omver duwen zonder je handen te gebruiken. Jens had gewonnen, waardoor team twee een tip kreeg. Niemand weet het maar hij had valsgespeeld (foei!).

Als laatste opdracht was het zakspringen, waarbij ze tot Ann en Febe moesten springen om een tip te krijgen. Het was helaas gelijk spel, volgens Sare en Emke is team één gewonnen. Na het spel was het bedtijd voor de miniemen. We hebben de dag nog afgesloten met een potje Rumikub of Jungle Speed.

Grts. Laurie en Loth