Dag 5

Jaja, het was al weer dag 5. Maar het was een dag die goed begon omdat we al een uur langer mochten uitslapen EN omdat we een jarige onder ons hadden, namelijk Loth. De avond op voorrand hadden we al de tent versierd met slingers en ballonnen zodat de verjaardag goed ingezet kon worden de volgende ochtend. De spieren waren iets meer stijf dan geliefd bij sommigen onder ons, maar een goed ontbijt deed wonderen. Deze keer had Jonas de havermout gemaakt en het was ook weer magnifiek. Omdat het rustdag was hadden we in de voormiddag niks te doen, maar natuurlijk kan dat eigenlijk niet op een trainingskamp en besloten we met een paar te gaan wandelen. Er waren ook een paar laatkomers die tegemoet waren gelopen. We waren wel ergens beetje verkeerd gelopen waardoor het maar 7,5 km waren ipv van 10 maar nu waren we ruim op tijd voor het middageten.

De smos viel erg goed in de smaak en de afwasploeg had erg weinig te doen omdat alle bordjes goed werden leeggegeten. Terwijl Liene, Febe en Ann de laatste voorbereidingen troffen, konden we nog even een dutje doen om nog wat energie op te sprokkelen. Voor het spel werden we in 2 groepen opgedeeld en verplaatsen we ons naar het nabij gelegen weiland. Het grote spel was eigenlijk opgedeeld in allemaal kleine spelletjes die er maar voor een rede waren en die rede was om vettig en extra vettig te worden, we hadden de kleding die vies mocht worden echt wel nodig. Wat voorbeelden om de beste lezer toch wat te informeren: gooien met slagroom, tik tak boem met waterballonnen en sla elkaar op het achterwerk (om het netjes te zeggen eh) met verf en zorg dat je zelf niet geraakt werd. Het was erg geslaagd en wanneer de T-shirts volgens de nieuwe mode in 10 verschillende kleuren waren gedecoreerd, was het spel jammer genoeg gedaan 😟. Een erg dikke merci aan Febe en Ann voor het maken van dit tof spel.

Daarna was het hooog tijd om ons te gaan opfrissen aangezien de erg vieze benen, armen en ongeveer al de rest. De ergste viezigheid veegden we er zelf wat af en Roos keurden ons voordat we mochten gaan douchen. Maar er waren te weinig douches waardoor je erg lang moest wachten. Daarom zijn we met een paar alvast begonnen met douche in het zwembadje. Beetje koud, maar daar kunnen we wel tegen. Na even wachten was iedereen weer helemaal fris en konden we met grote eetlust beginnen aan de spinaziestoemp met fishsticks. De pan was erg snel leeg en er waren een extra soort fishsticks nodig.

Dus de conclusie was zoals altijd: de rustdag is ook zwaar genoeg en eigenlijk zou het geen rustdag moeten heten (onze mening, maar dan nog). Na nog wat ei gevechten (Emke weer eh) was er tijd om knus een film te kijken (Brave, helaas geen Spider Man). Er werd zelfs nog aan bevoorrading gedacht in de vorm van rijstepap. Of iedereen op tijd gaan slapen is, kunnen we u momenteel niet vertellen, maar dat komt wel goed want iedereen wil nu toch echt wel zijn nachtrust hebben denk ik. Maar nu wordt de film wel erg spannend en gaan we jammer genoeg toch moeten afsluiten.

Het verslag waar u al de hele week op hebt zitten wachten , Jorden en Sander