Dag 7 (Donderdag)

Gegroet vrienden en vriendinnen

“Het zonnetje lacht, de lucht is blauw. Teletubbies kom maar gauw”

We begonnen de dag met een lach (en een ochtendloopje). Sommigen onder ons hadden een heel goede dag en besloten om nog voor het ontbijt het water op te gaan.

Na gezamenlijk te stretchen, sprintten we naar de ontbijttafel om een zo goed mogelijke plek te krijgen in de rij. We genoten zoals altijd van een stevig kommetje havermout en een lekkere boterham met choco. Nadien was het weer tijd om ons klaar te maken voor de vaartraining. De afwas gebeurde deze keer niet met 1 maar met 2 groepen in de hoop dat het een beetje sneller vooruit zou gaan. De vaartraining van groep 3 en 4 was zo kortsluitinggevend dat sommige deze op hun been moesten schrijven. (Danku Lize)

Door Simon zijn val van gisteren bleef hij achter in de tent en offerde zich op voor: komkommer, tomaat én stinkende eieren in stukjes te snijden en wanneer wij naar de stad waren de afwas te doen. Wat een legend. Respect bro.

Op klokslag 11u15 zetten we onze halve marathonwandeling weer in naar het restaurant voor maar weer eens een mager maaltijdje te krijgen. (Het was wel bussin’)*

Na een potje crossy-road over de grote baan kwamen we allemaal levend terug aan en konden we in de rij gaan staan bij het toilet. Iedereen moest natuurlijk een middagkakje doen. Na het legen van de darmen kropen we allemaal onze tent in voor tukkie*. 

Om 2 uur kon iedereen zijn smosje diy-en*. Wanneer we allemaal gepakt en gezakt waren voor onze trip naar praag-city konden we nog 3 kwartier wortel schieten omdat we nog geen tramtickets hadden (we hebben nog steeds per ongeluk met z’n allen zwart gereden). Eenmaal gearriveerd en shtadt probeerde alle groepen zo snel mogelijk van elkaar weg te komen omdat niemand iets met elkaar te maken wou hebben. Toen konden onze avonturen beginnen.

Elke groep kreeg de opdracht om foto’s te maken met schone bezienswaardigheden in het centrum.

 • Jerry (Tijl) is 10 keer bijna omgereden
 • Er zijn 2 mooie volledig naakte vrouwen gespot op zowat de drukste plak van Praag
 • De dames hebben de tram gebuikt als optrekbaar
 • De groep van Carlijn werd achtervolgd door een zak-etende man
 • Bieke werd half aangerand door een kleine man (niet Einar of Jonas) -> waarna ze deze een dikke uppercut heeft gegeven
 • Er zijn erg veel foto’s met buitenlanders gemaakt
 • Groep van Hidde, Emke en Sare heeft geapplaudisseerd voor een bende tiktokkers, later hebben ze er ook een foto mee gemaakt
 • De groep van Bieke en Jorden hebben de fontein leeggehaald en deze muntjes aan een bedelaar gegeven

Geen zorgen, iedereen leeft nog en is wel teruggekomen. Er is net niet in broeken gepiest van het lachen en we hebben met z’n allen strijk gelegen om de foto’s. Nu gaan we allemaal met spierpijn in de beentjes naar bed, lopen zal morgen plezant worden.

Toedeliedokies en tot morgen

Dikke vette peace

Sare en Hidde

Dit verslag zou misschien soms een beetje overdreven kunnen zijn

Legende:

 • Bussin’ = heel erg lekker
 • Tukkie = middagdutje
 • diy-en = do-it-yourself-en