Dag 3 (Zondag)

Dag broeders van andere moeders, deze ochtend werden we uit onze diepe slaap gewekt door Carlijn met het lied Waterval van k3. Omdat sommige individuen op ochtend 1 iets te hard hadden gelopen ging dit wat moeilijk (de rest kon gewoon opstaan en gaan lopen.) Ook waren er een paar mensen gaan fietsen naar de Eiffeltoren van Praag. Volgens onze alwetende leerkracht Kevin staat deze hier omdat tijdens de sovjet unie de lokale bevolking niet naar het buitenland mocht en ze hierdoor niet naar Parijs konden. Daarna konden we allemaal aanschuiven aan het ontbijt.

Toen gingen we varen, er stonden deze ochtend washleads op het programma bij de twee snellere groepen en bij de rest R3. Het was een warme ochtend dus alle nudisten van Praag hadden hun kleding uitgetrokken en lieten hun edele delen zien aan de voorbijvarende kajakkers. De ene vond dit al erger dan de andere. Toen iedereen van het water af was en zich had omgekleed konden we vertrekken naar het restaurant. De kieskeurige mensen onder ons konden het gerecht dat er geserveerd werd niet zo appreciëren.

Na de platte rust kon het kookteam beginnen met groenten snijden en namen sommige mensen een snelle plons, alhoewel ze vrij snel terugkwamen omdat het water, zoals in eerdere verslagen al verteld werd, nogal fris is. Tijdens de twee vaartrainingen was het heel warm, zelfs zo warm dat er wel wat zwemmers waren. Brent voer op Simon zijn peddel dus die vloog in het water en Tijl en Jef konden het niet zo goed vinden in de k2 dus daar ging er ook iets mis…

Jorden en Sare dachten even snel een kipje in stukjes te snijden, maar dit bleek een zwaardere klus dan verwacht. Ze dachten dat het filet was, maar het bleek een volledige kip te zijn (met luchtpijp!!). Hierdoor was de afmeting fout en moesten ze nog 2 keer naar de winkel rijden om bij te halen. Vervolgens werd de kip met goed veel kruiden erbij gebakken en kon iedereen lekker smullen van de wraps.

Na het avondeten maakte Jolien en Maren zich klaar voor de quiz, hiervoor hadden ze zelfs T-shirts gemaakt (zie foto: Nwc quizmasters). Tijdens de 31 vragen van de quiz leerden we veel bij over de kajakwereld. De groep van Emke, Sare, Yana en Jorden was eigenlijk gewonnen, maar ze hadden ons gediskwalificeerd omdat ze dachten dat we vals hadden gespeeld (dit was helemaal niet zo, het was cap). Door de vriendjespolitiek van Davy was zijn team (samen met Lotte, Lieke en An-Sofie) toch gewonnen. Hierna moesten de kadetten snel naar bed want het was tijd om weer op te laden voor de volgende dag!

PS: Wist je dat de kip echt heel goed gekruid was?? Groetjes Jens Vlassak

Tot morgen

Made by Hidde, Seppe Loomans, Sare, Jens Vlassak