Dag 4 (Maandag)

Dag maatjes van andere zaadjes

Vanochtend werden we blij wakker want we moesten niet lopen. Dit was buiten Jonas gerekend want die had het moeilijk met opstaan. Toen we allemaal gegeten hadden schoof hij eindelijk aan bij het ontbijt. De rustmiddag was een rustvoormiddag geworden en na het ontbijt gingen we een spel spelen. Sare, Emke en Yana hadden een kakspel voorbereid. Het doel was om choco te smeren op zoveel mogelijk boterhammen in vijandelijke teams. Zoals vaak was het spel misschien wel vermoeiender dan de ochtendtraining en er vloog heel wat zweet en choco in het rond. Het was een spannende strijd waarbij team geel door een late inhaalactie de overwinning binnenhaalde en team blauw roemloos ten onder ging en zelfs boterhammen te weinig hadden. Dit was het spel waar de vuile kleren nodig waren. Achteraf waren er dus veel vieze gezichten en T-shirts.

Daarna was het snel wassen en poetsen want we werden verwacht in het restaurant voor het middageten. De ene al wat properder dan de andere strompelden we het restaurant binnen. Op het menu stond kroketten met varkenshaasje. Voor de vegetariërs was het varkenshaasje vervangen door een kaasschnitzel. Iedereen had honger en er waren geen klachten. Als toetje was er pannenkoek met ijs en chocoladesaus.

Hierna waren we allemaal toch wat moe en was het tijd voor de platte rust. Dit was ook het uurtje waar ze de GSM’s mogen gebruiken en er werd gretig gebruik van gemaakt. Sommige iets te gretig want big chief Erwin zijn platte rust zat er om 2 uur op en zette de GSM’ende aspiranten aan het werk. Ze mochten patatten schillen. De ene patat was al blokvormiger dan de andere. We gaan nog wat mogen oefenen ;). Ze deden wel allemaal hun best en er verscheen hier en daar een zweetdruppeltje. Het was tijd voor een frisse duik. Einar had ondertussen een tweede eskimoteersessie/date met een Francesca, een Tsjechisch meisje. Hij haalde zijn moves boven en begon… te pompen. Toen was het tijd voor wat sport en gingen we varen. De meerderheid had een R3 met rem training. Tijl vond alleen kajakken niet genoeg en laste een extra zwemtraining in. Hij viel midden in de rivier om en mocht een 50 tal meter zwemmen.  We kwamen hongerig terug van de vaartraining. Als avondeten stond er vissticks met spinaziepuree klaar. De avond werd verder nog gevuld met gezellig napraten, een potje basketbal en een cold plunge in onze ijskoude rivier. Na deze cold plunge zijn Sare en Carlijn nog het laatste warme water gaan pikken bij de mannendouches aangezien dat bij de vrouwen al weer op was. Wie zijn schuld zou dat toch zijn?? (kuch kuch dames miniemen en kadetten kuch kuch).

Het verslag waar jullie allemaal op zaten te wachten van Jorden en Sander. Met eervolle vermelding van Yana en Kevin voor enkele spellingsadviezen.

PS: in het vorige verslag werd er met de eerste otter “bever” bedoeld, uiteraard geen twee otters.